Erfgoeddag 'Thuis'

21/04
Draw me a house

Draw me a house
Jonas Vansteenkiste & Thomas Jacques

Zondag 21 april - 14 u. tot 18 u.

Participatieve installatie voor alle leeftijden

Wat vertellen huizen ons? Hoe reageren verschillende mensen op het begrip huis? Ziet een gevangene een huis anders dan een vrije burger? Kijkt een boekhouder anders dan een kunstenaar? Kijkt een volwassene anders dan een kind? Is het beeld dat ieder van ons heeft over een huis ontstaan door nature of nurture?

Huizen komen al vroeg voor in kindertekeningen. Ze beschermen ons tegen kou, hitte en gevaren. Een huis is een universeel concept en toch heeft iedereen er een andere voorstelling van in zijn hoofd. Met 'Draw me a house' willen kunstenaars Jonas Vansteenkiste en Thomas Jacques tekeningen van huizen verzamelen om zo een archief samen te stellenSamen onderzoeken ze of er iets bestaat als een archetypisch huis, een ‘oerhuis’. Om dit te realiseren laten ze mensen, van alle leeftijden en uit alle windrichtingen, huizen tekenen.

Teken je mee? De opdracht is eenvoudig: teken een huis en vul een korte vragenlijst in. Ook jouw bijdrage wordt onderdeel van dit boeiende onderzoeksproject dat vorm krijgt in een installatie met bijbehorende video. 

Jonas Vansteenkiste zal daarnaast ook een aantal kunstwerken tonen die aansluiten op het thema van Erfgoeddag ‘Thuis’.

Locatie: Wolvestraat 37
Doorlopend te bezoeken tussen 14 u. en 18 u.
Gratis toegang