Dubbeltentoonstelling Week van de Amateurkunsten - JM Waelkens

05/05 > 19/05

Zondag 5 mei t.e.m. zondag 19 mei 2024

Week van de Amateurkunsten
Jean-Marie Waelkens

Thema 'Emotie, een kunst'

Kunst raakt. Of het nu via dans, theater, schilderkunst, tekenkunst, beeldende kunst, poëzie, grafiek, muziek, fotografie … is, kunst is een manier om emotie te uiten en roept op zijn beurt emotie op. 

Onder het thema ‘Emotie, een kunst’ biedt CC De Ververij lokale vrijetijdskunstenaars - al dan niet in verenigingsverband - een platform om naar buiten te treden met hun werk. 

Alle kunstvormen zijn welkom in deze groepstentoonstelling! 

Wil je zelf graag je werk tentoonstellen of performen in CC De Ververij? 
Inschrijven kan tot 15 april via info@ccdeververij.be
Na de inschrijvingsperiode ontvang je van CC De Ververij een mail met verdere info.

Jean-Marie Waelkens

Tafelbouwer en beeldend creatieveling Jean-Marie Waelkens, nationaal bekend van de Tourtafels uit Vive le Vélo, heeft een bijzondere passie voor hout. Als kind groeide hij op in de nabijheid van een bos. Bomen en hout werden een levenslange fascinatie.

Hout an sich bevat geen emotionele waarde. Jean-Marie Waelkens brengt daarin net artistieke innovatie. Zijn visionaire manier van kijken-naar-hout maakt hem tot een houtlezer. Elk onderdeel van zijn vernuftig gepuzzel is het resultaat van een subtiele zoektocht in een wereld van knoestige boomstronken en afwijkende groeiringen.

Naast zijn dagelijkse activiteit als ambachtelijk meubelmaker, bouwt hij als een moderne Gepetto met de resten van zijn tafels aan een fascinerend universum van handmatig gedraaide, massieve houten beelden. Hij doopte zijn creaties tot HOOOP-poppen, de 3 O's komende van drOmen, hOpen en gelOven ... in de toekomst.

Een selectie van deze beelden is tijdens de tentoonstelling ‘Week van de Amateurkunsten’ te bezichtigen.

Tentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 u. tot 17.30 u.
Opening op zondag 5 mei om 11 u. 
Locatie: Wolvestraat 37
Gratis toegang

© Eddy Coppens, Olivier Waelkens