Donder in het donker

13/01
Donder

Zaterdag 13 januari - 20 u.

Een bijzondere jazzbeleving (staand, zittend, liggend … kies maar!)

Nood aan een beetje rust na de eindejaarsdrukte? 
Vlij je neer rond de band op matjes en kussens, of maak het je comfortabel in één van de stoelen. Relax en sluit je ogen. 

In een nauwelijks verlichte ruimte vervaagt de grens tussen podium en zaal - muzikanten en publiek. Het donker werkt als een vergrootglas voor de kleinste details. Je wordt je bewust van je eigen ademhaling, elke kleinste beweging en elk geluid in en rond de zaal. De muzikanten en het publiek verdwijnen in een cocon, losgekoppeld van de buitenwereld. Het besef van tijd en plaats vervaagt. Er ontstaat een collectieve trance tussen droom en werkelijkheid, waarbij alles en iedereen een deel wordt van de muziek.

Hoe beïnvloedt de context waarin we naar muziek luisteren onze concertervaring? En welk effect heeft dit op de muzikanten en de muziek die tot stand komt? 
In dit ligconcert zoekt Donder het uit.

Pianist Harrison Steingueldoir (°1995, BE) studeerde in 2017 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij piano studeerde bij Free Desmyter en Erik Vermeulen. Door de jaren heen won Harrison verschillende prijzen als solist en bandlid en toerde hij door België, Italië, Noorwegen, Denemarken, Portugal en Japan met Donder, GYJO en coachingprojecten met Ambrose Akinmusire en Avishai Cohen. Naast pianist geeft Harrison les en componeert en arrangeert hij voor bigband.

Drummer Casper Van De Velde (°1995, BE) studeerde in 2017 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij studeerde bij Teun Verbruggen, Stéphane Galland en Dré Pallemaerts. Hij won de Storm! Contest zowel in 2015 met zijn duo SCHNTZL als opnieuw in 2017 met Donder. In 2016 kreeg hij de prijs voor beste instrumentalist op de Tremplin Jazz Contest in Avignon. Casper is ook actief in bands als Bombataz en An Pierlé Quartet en is betrokken bij theaterprojecten.

Bassist Stan Callewaert (°1995, BE) verhuisde in 2016 naar Denemarken om er een master in Music Performance te behalen aan het RMC. In 2017 voltooide hij ook zijn master aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij studeerde bij Nicolas Thys en Brice Soniano. Naast Donder is Stan actief betrokken bij het in Kopenhagen gevestigde trio Lawaai en werkt hij aan een solo contrabasalbum. Hij heeft het podium gedeeld met artiesten als Randy Peterson, Kresten Osgood en Warren Smith en is te herkennen aan zijn nogal onconventionele, texturale benadering van de contrabas.

Stan Callewaert (BE): contrabas
Casper Van De Velde (BE): drums & percussie
Harrison Steingueldoir (BE): piano
+ special guest Karel Van Deun (Ruben Machtelinckx Duo)

Locatie: Wolvestraat 37
Praktisch: breng voor je comfort een matje en kussen mee. Wie dat wenst, kan ook plaatsnemen op één van de stoelen.
Prijs: € 14 / € 12 (-26 jaar, 55+) / € 10 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Tickets (vanaf 15 december): Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01