Cinema9600 presenteert ...

 

The Whale

THE WHALE
Dinsdag 22 oktober '24 om 20 u. (met voorbeschouwing)
Drama (15+)

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. 

Tickets: aan de kassa
Info: kunstacademie@ronse.be of 055 23 28 85 

© Cinéart

Elemental

ELEMENTAL
Woensdag 30 oktober '24 om 14 u.
Familie (6+)

Disney en Pixar's ‘Elemental’ is een geheel nieuwe, unieke animatiefilm die zich afspeelt in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven. In de film maken we kennis met Ember, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw wiens vriendschap met een leuke, sentimentele, relaxte jongen genaamd Wade haar overtuigingen over de wereld waarin ze leven uitdaagt.

Tickets (vanaf 17 juni): Ticketshop CC
Info: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Disney PIXAR

Shutter Island

SHUTTER ISLAND
Dinsdag 19 november '24 om 20 u. (met voorbeschouwing)
Drama, mysterie, thriller (18+)

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen. 

Tickets: aan de kassa
Info: kunstacademie@ronse.be of 055 23 28 85 

© UIP, Moviemeter

Micmacs à tire-larigot

MICMACS À TIRE-LARIGOT
Dinsdag 17 december '24 om 20 u. (met voorbeschouwing)
Actie, komedie, misdaad (12+)

Jaren geleden overleed de vader van Bazil bij het onschadelijk maken van een bom midden in de Marokkaanse woestijn, zijn moeder raakte totaal gestoord en Bazil werd naar een weeshuis gestuurd. Nu werkt de volwassen Bazil bij een videotheek, als hij door een bizar toeval in zijn hoofd wordt geraakt door een kogel. Hij overleeft het ongeval maar de kogel blijft zitten, met rare bijwerkingen als gevolg. Wanneer Bazil hierdoor zijn baan verliest, is de maat vol. Hij heeft het helemaal gehad met de wapenindustrie, waarvan zijn vader en hijzelf het slachtoffer zijn. Samen met zijn nieuwe vrienden bedenkt Bazil een briljant plan om de twee wapenfabrikanten te gronde te richten. 

Tickets: aan de kassa
Info: kunstacademie@ronse.be of 055 23 28 85 

© Sony Pictures Entertainment, Moviemeter

Locatie: Wolvestraat 37, 9600 Ronse

Prijs: 
- Volwassene / kind: € 3 
- Tarief Ronsenaar: € 2
- Tarief Ronsenaar+: € 1

Een organisatie van Kunstacademie Vlaamse Ardennen / Bibliotheek Ronse / CC De Ververij.