Theatervoorstelling zoekt toneelspelers, dansers, muzikanten en knutselaars!

oproep theatrale wandeling

Open oproep voor lokale vrijwilligers en participanten

In samenwerking met CC De Ververij Ronse en de gemeente Maarkedal maken Elien Hanselaer en Frank Dierens een theatrale wandeling in de Vlaamse Ardennen. Een breed toegankelijk project voor kinderen en volwassenen. 

De wandeling wordt begeleid door een verhaal dat interageert met live interventies, installaties, kunstwerken of schijnbare onbenulligheden die in het landschap geïnstalleerd worden. Hiervoor is men op zoek naar vrijwilligers en participanten.

Hoe zal deze voorstelling gemaakt worden?

Er wordt participatief gewerkt. Dit betekent dat de inhoud en vorm van de interventies tijdens de wandeling gebaseerd zal zijn op de verschillende perspectieven die jullie aanbieden. De interventies worden samen uitgewerkt. 

Iedereen is welkom met zijn of haar talent

Toneelspelers, dansers, muzikanten, knutselaars, naaisters, bouwers, kenners-van-de-streek, mensen met verhalen - kortom, iedereen is welkom met zijn of haar talent. Theaterkennis is niet vereist. Het is de bedoeling een hele diverse groep participanten te vinden. Geïnteresseerden van alle leeftijden zijn welkom.

Concreet

Je krijgt de kans deel uit te maken van een professionele voorstelling waarin je niet alleen je creativiteit kwijt kunt, maar ook nieuwe ontmoetingen en samenwerkingsverbanden kan aangaan. 

De voorstellingen zullen plaatsvinden op 25, 26, 27 juni en 2, 3, 4 juli. 

Het repetitietraject loopt van begin april tot eind juni. Er wordt veilig gerepeteerd, in kleine groepjes met respect voor de coronaregels. Afhankelijk van de coronamaatregelen zullen we in het begin online werken, in de buitenlucht (als het weer het toelaat) en steeds met mondmasker. 

Een repetitieschema wordt samengesteld op basis van de beschikbaarheid van de spelers. Samenkomsten zijn er vooral ’s avonds en in het weekend. Tijdens het creatieproces komt elk groepje om de twee weken samen, vanaf juni wordt het iets intensiever. 

Beschikbaarheid voor de generale repetitie (’s avonds op 24 juni) en de voorstellingen (’s avonds en op zondag in de namiddag) is gewenst.

Info

Er wordt een online infomoment georganiseerd op zaterdag 27 maart om 17 u. of dinsdag 30 maart om 20.30 u. Je kan je HIER inschrijven. Als je er niet bij kan zijn, neem gerust contact op via 0472 23 47 70.

Als je wil deel uitmaken van dit project, stuur een mailtje naar elien.hanselaer@gmail.com en laat even weten wie je bent, wat je doet en wat je inspireert.      

De organisatoren kijken ernaar uit om samen met jullie, wandelend langs eigenaardigheden, het publiek een bijzondere beleving van de Vlaamse Ardennen te geven en een geheel nieuwe kijk op de bewandelde context. 

© Thomas Dhanens