Subsidie gevelrenovatie

gevel

Kan de gevel van jouw handelspand een opknapbeurt gebruiken?

De stad voorziet een subsidie voor het opfrissen van de gevel van een handelspand gelegen in het afgebakend winkelcentrum. Deze subsidie wordt mede mogelijk gemaakt door het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Er wordt een tussenkomst voorzien van 50% van het totaalbedrag van de factuur, excl. BTW, met een maximum van € 5.000. 25% wordt gefinancierd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen en 25% door stad Ronse. De dossiers worden behandeld tot uitputting van het goedgekeurde krediet of tot uiterlijk 30 september 2027.

Voor wie?

Eigenaars of huurders van handelszaken in het afgebakend winkelcentrum, zie artikel 6 ‘ doelgebied’ van het reglement, voor zover de panden voldoen aan de stedenbouwkundige verordening voor het commercieel centrum.

Woningen komen niet in aanmerking voor de subsidie.

Welke werken komen in aanmerking?

Reinigen, schilderwerken, pleisteren, voegen, het vervangen van ramen en deuren, het plaatsen van een inkomdeur voor het commerciële gedeelte, de sloopwerken in verband met renovatie van de gevel, alle zichtbare werken om de panden samen te voegen en het opknappen van de zichtbare zijgevel komen in aanmerking.

Aanvraagformulier

Een aanvraagformulier kan je ook bekomen op de dienst lokale economie - loket omgeving. (Zie gegevens onderaan deze pagina.)

Voorwaarden

  • Iedere aanvraag moet goedgekeurd worden door het college van burgemeester en schepenen.
  • De uitbetaling zal pas gebeuren nadat alle werken m.b.t. de gevelrenovatie werden uitgevoerd en nadat voldaan is aan alle voorwaarden zoals omschreven in het reglement ‘ gevelrenovatie’.
  • Dit reglement treedt in werking op 01/10/2022 en is geldig tot en met 30/09/2027.
  • Geldige aanvragen tot uitbetaling kunnen aanvaard worden tot en met 31/12/2027.