Sportgala: 'Sports on Stage'

Sports On stage eventbanner 22

Coronaproof-editie 2022

De laatste zaterdag van januari organiseert de stedelijke sportraad en sportdienst van het Lokaal Bestuur Ronse jaarlijks het "Sportgala". Na een jaartje wachten gaat op zaterdag 29 januari 2022 een aangepaste versie van het sportgala ‘Sports On Stage’ door. De formule blijft grotendeels dezelfde: De Ronsese sporters worden opnieuw in de bloemetjes gezet voor hun opmerkelijke prestatie(s) van het afgelopen jaar met de "Trofee voor sportverdienste", "Jeugdtrofee voor sportverdienste" en de titel van “Sportclub van het jaar". Omwille van het coronavirus werd het sportgala vorig jaar geannuleerd. Daarom blikken we niet alleen terug op de mooie sportprestaties van dit jaar, maar ook die van 2020 zullen centraal staan. Er kunnen dit jaar dus kandidaturen ingediend worden voor sportieve prestaties van 2020 én 2021.

Deze onderscheiding bekroont de sporter, ploeg, club of vereniging die in 2020 of 2021 een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet of sport in Ronse op een bijzondere manier in de kijker heeft geplaatst. Een jury beslist over de uiteindelijke laureaten. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 31 december 2021 via sport@ronse.be.

Nieuw: ‘Leukste sportclub van Ronse’

Sports On Stage staat steeds garant voor een boeiende avond met muziek, spektakel, sportieve acts en spannende momenten. Dit jaar kiezen we voor een volwaardig digitaal alternatief voor Sports On Stage. Het wordt een combinatie van een spetterende openingsact, interviews met de kandidaten en een terugblik op de sportieve prestaties van de voorbij twee jaar.

Nieuw dit jaar is de verkiezing van de ‘leukste sportclub van Ronse’ via een videowedstrijd. De lokale sportclubs stellen zich op een leuke en originele manier voor. Zij krijgen de kans om hun vereniging in de kijker te zetten en duidelijk te maken waarom hun vereniging het gezelligst, het meest enthousiast, het warmst, het plezantst, het meest toegankelijk, kortom het leukst is. De filmpjes zullen beoordeeld worden door een jury op originaliteit, kwaliteit en een mooie weergave van de clubwerking. De winnaar ‘Leukste Sportclub van Ronse’ ontvangt een trofee.  

Wil je deze avond niet missen en samen met ons te weten komen wie de winnaars van deze online editie worden, kijk dan zeker op zaterdag 29 januari om 20 u. naar de Facebookpagina van de sportdienst. Supporter mee voor jouw favoriete kandidaat voor ‘Leukste sportclub van Ronse’, ‘Trofee voor sportverdienste’, ‘Jeugdtrofee voor sportverdienste’ en de titel van ‘Sportclub van het jaar’.