Sportgala

26/01
Winnaars sports on stage

Zaterdag 26 januari 2019 om 20 u.

Op zaterdag 26 januari vond de eerste editie van ‘Sports On Stage’ plaats. Het sportgala in een nieuw kleedje gestoken, was meteen een groot succes. Om en bij de 500 personen woonden de show bij in een volgelopen sporthal. Via livestream was het mogelijk om het gala ook van thuis uit mee te volgen. Ongeveer 1000 toestellen logden zich in op de streamingswebsite van Herman Guns (www.beleefhet.be ), wat gemiddeld voor meer dan 300 gelijktijdige kijkers zorgde. Tijdens de show kwam veel lokaal talent aan bod en werd op zoek gegaan naar de beste act. Hiervoor werden vooraf  zeven kandidaten geselecteerd die met hun act de jury en het publiek probeerden te overtuigen. Er kon via sms gestemd worden, wat ook massaal gebeurde: er werden meer dan 1800 sms’jes verstuurd. Na een spannende stemming van de jury en de sms-voting van het publiek werd Dance-Crush uiteindelijk verkozen als winnende act van de avond.

Daarnaast werden zoals jaarlijks ook de verschillende trofeeën uitgereikt. Swimming Club Ronse kwam als winnaar van ‘Sportclub van het jaar’ uit de bus. De jeugdtrofee voor sportverdienste ging naar Nathan Van der Bruggen, eveneens lid van Swimming Club Ronse. David Liviau, lid van Ronse Atletiek Team, mocht op basis van zijn sportieve prestaties van 2018 de trofee voor sportverdienste mee naar huis nemen.

Volgend jaar vindt Sports on Stage zoals gebruikelijk opnieuw plaats op de laatste zaterdag van januari: 25 januari 2020.