Scholen in de bib

klasbezoek

Bibkaart voor leerkrachten

Schooluitleningen met juniorpas

Rondleidingen voor klassen

Lerarenkaart

Bibkaart voor leerkrachten

Geef je les in het onderwijs en wil je graag gebruik maken van boeken, cd’s, dvd’s en andere materialen voor je lesopdracht of voor je klas? Dan is de leerkrachtenkaart iets voor jou.

Met de bibpas voor leerkrachten kan je in het kader van je schoolopdracht in één keer veel meer materialen ontlenen dan met je gewone lidkaart. Je kan de materialen ook gratis uitlenen en verlengen (voor zover de maximale uitleentermijn niet wordt overschreden) en er is een soepeler maningssysteem. De uitleentermijnen zijn hetzelfde als bij de gewone lidkaart – zie tabel bij 'uitlenen en reserveren'.

Hoe?

Geef je les in Ronse dan kan je op eenvoudig verzoek een lidkaart krijgen op jouw naam + naam van de klas of vak(ken) en school waar je lesgeeft. Geef je les buiten Ronse dan kan je in de bib een formulier ophalen, laten tekenen door je schooldirectie en kom je vervolgens met het formulier langs in de bib om een kaartje te laten maken.

Kosten

Het aanmaken van een bibpas voor leerkrachten is gratis. Ook het lenen van de materialen is gratis.

Terug

Schooluitleningen met juniorpas

Het hele jaar door verwelkomt de bibliotheek leerlingengroepen van alle leeftijden, van kleuters tot leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Op een leuke manier leren ze informatie opzoeken of waar ze bepaalde boeken kunnen terugvinden. Ze maken niet alleen kennis met de werking van de bibliotheek maar ontdekken ook het plezier van lezen.

Kinderen die met de klas naar de bib komen om materialen te lenen, krijgen een oranje juniorkaart. Er zijn aangepaste uitleenvoorwaarden verbonden aan de juniorkaart (langere leentermijn).

De oranje juniorpas kan enkel gebruikt worden in klasverband. Voor bezoeken aan de bib buiten klasverband wordt de gewone lidkaart gebruikt. Beide kaarten kunnen dus gewoon naast elkaar gebruikt worden.

Terug

Rondleidingen in de bib

We leiden met plezier klassen, groepen of verenigingen rond in de bibliotheek, ook buiten de openingsuren. We leiden jullie doorheen onze (digitale) collectie, geven uitleg bij het gebruik van onze catalogus en beantwoorden al jullie vragen.

Een rondleiding is gratis, maar vooraf aanvragen is vereist. Een aanvraag kan telefonisch op het nummer 055 23 28 62, in de bib tijdens de openingsuren of via mail naar bibliotheek@ronse.be.

Terug

Lerarenkaart

Voor de verdeling van de lerarenkaarten werkt Klasse samen met de bibliotheken. Ben je leerkracht en woon je in Ronse, Ellezelles, Frasnes-Lez-Anvaing of Leuze-en-Hainaut? Op vertoon van je identiteitskaart kan je je lerarenkaart ophalen in de bib van Ronse. Meer informatie over de lerarenkaart kan je vinden op de website van Klasse.

Terug