Ronse Opscène : gratis muziekfestival in Ronse

Ronse Opscène

Muziek en sfeer in de zomer

'Ronse Opscène' is de naam van het gratis zomerfestival dat in augustus Ronse overspoelt met muziek en sfeer. Alle info op www.opscene.be.

Ronse Opscène voor en door Ronsenaars

Voor 2014 werd Ronse Opscène georganiseerd door de stadsdiensten. Dit betekende een organisatie, grotendeels voor en door Ronsenaars. Bovendien lag de klemtoon sterk op lokaal talent. In 2019 wil het stadsbestuur opnieuw deze weg op gaan. De organisatie komt opnieuw in handen van de lokale gemeenschap, gecoördineerd door het stadsbestuur. Niet enkel op het podium zullen meer Ronsenaars te vinden zijn. Ook achter het podium, in de organisatie en achter de toog zullen mensen
uit de Ronsese gemeenschap van dienst zijn. Op die manier steunt Ronse Opscène de lokale middenstand. Het is immers de vzw ’t Amusement 13, die 12 cafés en het stadsbestuur verenigt, die de drankuitbating zal verzorgen.

Editie 2019: vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus

Programmatie en podia

Voor de programmatie mikt de organisatie op een mix van lokale artiesten en bekende, grotere namen. Het is opnieuw de bedoeling om een breed publiek aan te trekken, dus er zullen artiesten van de partij zijn van divers pluimage en in verschillende genres.

Tijdens het festival op 23, 24 en 25 augustus zullen bezoekers op vrijdag en zaterdag kunnen kiezen uit twee podia: het hoofdpodium op de Grote Markt en een podium voor de jeugd op de parking aan De Passage. Op zondag zal het feestgedruis zich concentreren op de Grote Markt.

Het stadsbestuur zet zich in voor laagdrempelige feesten waar de nadruk ligt op ongedwongen gezelligheid, sfeer en plezier. Ronse Opscène wil iedere Ronsenaar en bezoeker verwelkomen, zonder uitzondering, en zal daarom een intense promocampagne voeren om het festival in de kijker te zetten in Ronse en daarbuiten. Deze campagne zal een ruim en gediversifieerd publiek warm maken om tijdens het feestweekend naar Ronse af te zakken en er te genieten van de Ronsese gastvrijheid en de feestelijke atmosfeer. Om de laagdrempeligheid te waarborgen, zal Ronse Opscène 2019 nog steeds gratis zijn.