Ronse Opscène : gratis muziekfestival in Ronse

23/08 > 25/08
ROS 2021

Welkom op Ronse Opscène 2021!

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en het verbod op massa-evenementen tot eind augustus zal er in 2020 geen Ronse Opscène zijn. 

"We willen duidelijkheid scheppen: Ronse Opscène en de Pleinconcerten gaan niet door”, zegt schepen Demeulemeester. “Het lijkt ons ook onmogelijk om Ronse Opscène nog op een kwalitatieve manier te kunnen organiseren. We vinden het deontologisch onverantwoord om tijdens deze crisis sponsorgeld te vragen aan bedrijven, want er zijn momenteel wel belangrijkere zaken te doen. Met deze beslissing willen we ook het goede voorbeeld geven en we willen vooral de geest van de maatregel toepassen: de komende maanden zoveel mogelijk massabijeenkomsten vermijden. En of het nu gaat om evenementen met 5.000 of 15.000 bezoekers, dat doet er volgens ons niet toe. Volksgezondheid primeert altijd en we moeten ons verstand gebruiken.”

Muziek en sfeer in de zomer

'Ronse Opscène' is de naam van het gratis zomerfestival dat in de maand augustus Ronse overspoelt met muziek en sfeer. Alle info op www.opscene.be.

Programmatie en podia

Voor de programmatie mikt de organisatie op een mix van lokale artiesten en bekendere namen. Het is de bedoeling om een breed publiek aan te trekken, die garant staan voor een avondje muzikaal plezier! Het stadsbestuur zet zich in voor laagdrempelige feesten waar de nadruk ligt op ongedwongen gezelligheid, sfeer en plezier. Iedereen is welkom om tijdens het feestweekend naar Ronse af te zakken en er te genieten van de Ronsese gastvrijheid en de feestelijke atmosfeer. Ook daarom zal Ronse Opscène 2021 nog steeds gratis zijn.

Kinder- en tienermarkt

Tijdens de kinder- en tienermarkt van Ronse Opscène kan je heerlijk snuisteren tussen leuke spulletjes. Speelgoed, boeken, zelfgebakken koekjes, kledij, schoenen: je vindt het allemaal! Wil je zelf graag spullen van de hand doen? Ook dat kan. 

Ronse Opscène Klassiek

Ook liefhebbers van klassieke muziek komen tijdens Ronse Opscène aan hun trekken.

Gratis parkings 

  • Parking CC De Ververij
  • Parking Delhaize
  • Parking Dreamland
  • Parking Portois
  • Parking Boudewijn (Joseph Ferrantstraat)
  • Parking Station

Er is ook een fietsparking op 50 m. van de Grote Markt.