Kinderopvang tijdens paasvakantie

kinderopvang

Lokaal bestuur en scholen zorgen voor opvang

De paasvakantie staat voor de deur. De sportkampen en speelpleinwerking voor deze periode zijn geannuleerd als gevolg van de corona-maatregelen. Het algemeen principe blijft dat kinderen maximaal thuis dienen opgevangen te worden. 

Het lokaal bestuur van Ronse voorziet tijdens de paasvakantie wel opvang voor een specifieke groep van kinderen van 2,5 jaar tot 14 jaar:

  • Kinderen van ouders werkzaam in een cruciale sector: de zorgsector, diensten die de aanpak van de coronacrisis ondersteunen en veiligheidsdiensten.
  • Kinderen met een moeilijke thuissituatie.
  • Indien er nog plaats is: kinderen van ouders die beiden in de onmogelijkheid zijn om thuis te werken en geen passende opvangmogelijkheid hebben.

Er wordt bewust voor gekozen om de kinderen maximaal op te vangen volgens de regels van de contactbubbels (waarin ze nu reeds vertoeven). Kinderen kunnen opgevangen worden in de scholen of in het IBO De Pipompuulekies (Ninovestraat 169 te Ronse). Kinderen van 12 tot 14 jaar worden opgevangen in de Sporthal van het 'T ROSCO.

Kinderen die ziek zijn, blijven thuis!!

Lokaal bestuur Ronse zorgt voor opvang, rekening houdend met alle geldende coronaregels. De opvang vindt plaats in alle locaties van maandag tot vrijdag, 7 tot 18 u. Op paasmaandag, 13 april, wordt geen opvang voorzien. De kinderen brengen hun boterhammen mee. De opvang voorziet een tussendoortje om 16 u voor alle kinderen.

De opvang wordt gratis aangeboden.

Opvang nodig?

Bel 055 232 839 of mail naar opvangpaasvakantie@ronse.be.
Je moet vooraf een inlichtingenformulier invullen en bezorgen op opvangpaasvakantie@ronse.be.
Daarna ontvang je een bevestigingsmail. Dan pas is de opvang definitief gereserveerd.

Dit formulier kan je hier downloaden.