"Zotte Zomer 2.0"

Zotte Zomer

Update 01/09/2020: wegens het voorspelde slechte weer, zullen de live concerten op 4 en 5 september bij CC De Ververij binnen plaatsvinden, en dus niet in de tuin van het cultuurcentrum.

Gratis zomerconcerten en live-streams

Ook in Ronse wordt de evolutie van het aantal coronabesmettingen dagelijks opgevolgd. Op basis hiervan wordt een beleid gevoerd met aandacht voor zowel de volksgezondheid als de economische gezondheid van verschillende sectoren. Een eerste versie van "Zotte Zomer" moest door de heropflakkering van de epidemie nog afgelast worden. Met “Zotte Zomer 2.0” biedt de stad nu concerten aan via streaming en gratis live concerten in de tuin van CC De Ververij. De meeste muzikanten hebben daarbij op de één of andere wijze een link met onze stad en bieden samen een mix aan genres aan.

Gestreamde concerten : donderdag 27 tot zondag 30 augustus

De laatste week van augustus zullen een reeks gestreamde concerten plaatsvinden in vier verschillende Ronsische feestzalen. Om gratis toegang te hebben tot de streaming, ga je naar de link www.beleefhet.be/zottezomerbis en zal je fijne online concerten beleven!

  • Donderdag 27/8 in Remington : 20 uur : Benjamin Glorieux >> klassiek (cello).
  • Vrijdag 28/8 Domein St Hubert : 20 uur : Astrid Stockman >> covers: pop tot klassiek.
  • Zaterdag 29/8 in l’Escaut:  20 uur : Kasper >> blues, singer song writing.
  • Zondag 30/8 in de Cultuurfabriek : 20 uur : Unexpected Visitors (met Fauve Debuysscher, Dimitri Desmet en Patrick Hanappier) >> grass roots, folk.

 

 

Gratis live concerten : vrijdag 4 en zaterdag 5 september

De live concerten voor een beperkt aantal toeschouwers vinden plaats in de tuin van CC De Ververij waar ook nog de kunstwerken staan opgesteld van de nog lopende openluchttentoonstelling “Alle rechten lijnen zijn gebogen”.

Deze live concerten zijn gratis maar je moet vooraf online je ticket reserveren via https://webshopronse.recreatex.be vanaf woensdag 26 augustus. Plaatsen zijn beperkt!

  • Vrijdag 4 september :

>> 19 uur : Hanne Roos (zang), Jef Neve (piano), Andy Dhondt (sax) en strijkerskwintet >> ingetogen klassiek concert bij schemeravond
>> 21 uur : Dieter Limbourg kwartet met Tony Vitacollona (drums), Bart Van Caenegem (piano), Bart Denolf (contrabas) en Dieter (sax) >> topjazz in de postbop traditie and beyond

  • Zaterdag 5 september :

>> 19 uur : Yves Meersschaert (piano), Nils De Caster (gitaar, zang) en Sara De Smedt (zang) : Soul of a Man >> eigenzinnige interpretaties country, blues en folk.
>> 21 uur : Artan Buleshkaj (gitaar), Pierre Vaiaina (sax), Lode Vercampt (cello), Boris Schmidt (bas) en Lionel Beuvens (drums) : Amuri & Spiranza >> intense topjazz

De stad organiseert deze reeks concerten geheel gratis en geeft de artiesten, techniekers, catering, feestzalen... een faire vergoeding. De toeschouwers kunnen daar bovenop een vrije bijdrage geven aan #live2020, het solidariteitsfonds van de hele culturele en evenementensector. Met dit event ondersteunen we de sector maximaal en blijven we ook in coronatijden de Ronsenaars voorzien van kunst en cultuur. In een tijd van individuele bubbels is wat culturele verbondenheid welgekomen!

Dit zomerproject is een samenwerking tussen CC De Ververij en de dienst Evenementen van de stad Ronse.

Verder trapt het Cultuurcentrum De Ververij het nieuw seizoen op gang vanaf 11 september met namen als Bent Van Looy, Bob Demoor, Ruben Van Gucht, Bart Herman... Meer info hierover op www.ccdeververij.be of via info@ccdeververij.be - 055 23 28 01.