Werken spoorweg Ronse - Oudenaarde

spoorwerken

Geen treinverkeer 2, 3 & 26 oktober

Infrabel werkt verder aan de spoorlijn tussen Ronse en Oudenaarde. Zo worden er o.a. nog afsluitingen en grachtelementen geplaatst en opkuiswerken uitgevoerd. Ook voeren ze reinigingswerken uit aan de brug van de Minderbroederstraat en opkuiswerken aan het talud van de Muziekbosstraat. Omwille van o.a. waterhuishoudingsproblemen duren deze werken langer dan voorzien. 

Dit is een mobiele werf, er wordt dus niet altijd op dezelfde locatie gewerkt.

© Benjamin Brolet

Wanneer wordt er gewerkt?

  • De hele maand oktober wordt er op weekdagen 's nachts gewerkt.
  • In het weekend van 2 en 3 oktober wordt er doorlopend gewerkt van vrijdagnacht tot maandagmorgen.
  • Er zal op dinsdag 26 oktober ook tussen 9 en 15 u. gewerkt worden waardoor er een onderbreking van het treinverkeer is.

Wat is de impact van de werken?

Door het gebruik van zware machines zullen deze werken geluidshinder met zich meebrengen. Ook kan er bijkomend werfverkeer zijn in de plaats van de buurt waar men aan het werk is. Aangezien het echter over een mobiele werf gaat, verplaats ook de hinder zich. De overlast zal in de buurt dus telkens beperkt zijn tot één dag of enkele dagen.

Om deze werken uit te voeren moeten er ook verschillende overwegen tijdelijk afgesloten worden. Zo kan de werftrein opschuiven over het traject. In samenspraak met de stad worden de nodige omleidingen voorzien. Opgelet, het is altijd mogelijk dat de werkplanning herzien wordt, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Bekijk daarom zeker de website van Infrabel voor de laatste informatie.

Spoorverkeer onderbroken!

Tijdens de werken wordt tussen het station van Ronse en Oudenaarde het spoorverkeer volledig onderbroken op

  • zaterdag 2 en zondag 3 oktober (het hele weekend)
  • dinsdag 26 oktober (tussen 9 en 15 u.).

Er zal dan geen treinverkeer zijn

NMBS zet in de plaats daarvan vervangbussen in. Aan het station van Oudenaarde stoppen de vervangbussen op het Stationsplein. Aan het station van Ronse is dat op het Winston Churchillplein. Enkel reizigers met een NMBS-vervoersbewijs kunnen gebruik maken van de vervangbussen. De reizigers kunnen de vertrektijden van de vervangbussen nu al raadplegen via de routeplanner op www.nmbs.be of op de NMBS-app.

Meer info: www.infrabel.be/nl/werven
contact@infrabel.be  - 02 525 22 11.