Wegenwerken in omgeving scholen Glorieuxlaan

Wegenwerken Broeke

Ernstige verkeershinder

De komende weken zijn een aantal werken gepland in de omgeving van de scholen langsheen de Glorieuxlaan. Dit kan, zeker aan het begin en het einde van de schoolperiode, ernstige verkeershinder veroorzaken. De omgeving tijdens deze momenten zo veel mogelijk vermijden of te voet of met de fiets naar school gaan is dus aan te raden. 

Rioleringswerken Broeke

Maandag 9 april starten er wegenwerken in Broeke. Daar worden de nutsleidingen aangelegd ter voorbereiding van de definitieve heraanleg van de straat. Deze voorbereidende werken zullen duren tot half mei en starten aan de kant van de Glorieuxlaan. In een 1e fase wordt gewerkt tussen de S.M. Glorieuxlaan en de Klevestraat, daarna wordt gewerkt tussen de Klevestraat en de J. Van Arteveldestraat. Er zal telkens één rijstrook beschikbaar blijven. Er wordt gewerkt met verkeerslichten om het verkeer afwisselend doorgang te geven.

Stuttingswerken Familia

Vanaf maandag 16 april zullen ook de Sint-Hermesstraat en Watermolenstraat voor twee weken afgesloten worden voor het verkeer. Dan beginnen er een aantal belangrijke stuttingswerken aan het privaat project Familia met het doel om de gevel van het gebouw te bewaren. Hierdoor zal gedurende twee weken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Voetgangers en fietsers zullen wel nog de doorsteek kunnen maken. Deze werken zullen twee weken duren. Het verkeer in de Sint-Pietersnieuwstraat kan via de achterkant van de kerk wel nog steeds richting Grote Markt. Werfvoertuigen zullen via de Priestersstraat het projectgebied moeten verlaten waardoor hier een parkeerverbod voorzien is om beschadigingen aan wagens te vermijden.

Nutswerken Wijnstraat

Donderdag 12 april starten de werken van de nutsmaatschappijen in een deel van de Wijnstraat en de Schipstraat. Hierdoor zal geen verkeer mogelijk zijn in de Wijnstraat tussen het A.Delhayeplein en de Sint-Cornelisstraat van 12 t.e.m. 27 april. Er wordt een omleiding voorzien via het A.Delhayeplein, de Neerhofstraat en de Sint-Cornelisstraat. Klanten en bewoners van de Wijnstraat kunnen zich parkeren op de omliggende parkings (parking Familia, parking A.Delhayeplein en parking op hoek Sint-Cornelisstraat met Wijnstraat) en van daaruit te voet de verschillende handelszaken bereiken.

Parking Familia blijft bereikbaar

De parking Familia (en het poortje aan de ingang voor de scholencampus) blijft bereikbaar via de Kruisstraat. Uitrijden via de Kegelkaai blijft mogelijk.