Weesgedicht zoekt adoptieraam

weesgedichten

Wees niet ongeduldig / Wees gedicht

In het kader van de Poëzieweek 2023, van 26 januari tot 1 februari, gaan honderden #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Sloop jij mee het - onterecht - saaie imago van poëzie? Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze.

Adopteer jouw weesgedicht vanaf 15 december

Surf vanaf 15 december (10 u.) naar weesgedichten.be en kies een door de bibliotheek geselecteerd gedicht. Dan is het achterover leunen en wachten tot een illustrator van de bib langskomt om het gedicht met speciale en afwasbare stiften aan te brengen.

Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal en net heel lokaal talent. Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis - en bij uitbreiding je straat en stad - een mooie, poëtische uitstraling.

Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 60 bibliotheken de handen in mekaar om Vlaanderen om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel. Hierbij ook de Bibliotheken Vlaamse Ardennen: Brakel, Kluisbergen, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse en Wortegem-Petegem.