Week van de Amateurkunsten 'Jan Van Eyck'

09/05 > 17/05
Week van de Amateurkunsten 2020

Zaterdag 9 mei ’20 tot en met zondag 17 mei ‘20

23 jaar lang was De Week van de Amateurkunsten dé week in Vlaanderen en Brussel waarin vrijetijdskunstenaars met hun werk naar buiten traden. Ondanks dat 2018 de laatste editie was, blijft CC De Ververij op eigen houtje toch een platform aanbieden aan lokaal talent d.m.v. een jaarlijkse groepstentoonstelling.

De Week van de Amateurkunsten staat in 2020 in het teken van het ‘Van Eyck-jaar’, en i.h.k.v. de coronamaatregelen ...

De beroemde kunstschilder Jan van Eyck (15° eeuw) die dit jaar gevierd wordt, was de voornaamste vertegenwoordiger van de zgn. Vlaamse Primitieven en was zonder twijfel tijdens zijn leven de beroemdste schilder van Europa. Hij is de uitvinder van de verfijnde olieverftechniek waarbij zijn realisme teruggaat op de middeleeuwse miniatuurkunst. Zijn schilderwerken zijn steeds een perfecte weergave van de fysieke werkelijkheid. 

Amateurkunstenaars werden voor deze editie uitgedaagd om zich te laten inspireren door de schilderwerken van Van Eyck en dit in de meest brede zin (vorm, kleur, thema’s …). Wat de disciplines betreft, hoefden zij zich niet te beperken tot (olieverf)schilderkunst, maar was ook fotografie, video, tekenkunst, installatie- en beeldhouwkunst mogelijk.

Alle werken online

De jaarlijkse groepstentoonstelling bij CC De Ververij stond voor dit jaar gepland van zaterdag 9 mei t.e.m. zondag 17 mei. Door de coronamaatregelen kon er echter geen fysieke expo plaatsvinden en werd beslist om de ingezonden werken online te tonen op deze website (zie onderaan) en op de facebookpagina van CC De Ververij.

Bedankt aan alle deelnemers die ook in deze moeilijke periode creatief aan de slag zijn gegaan!