Week van de Amateurkunsten 'Jan Van Eyck'

09/05 > 17/05
Week van de Amateurkunsten 2020 (Jan Van Eyck)

Zaterdag 9 mei ’20 tot en met zondag 17 mei ‘20

23 jaar lang was De Week van de Amateurkunsten dé week in Vlaanderen en Brussel waarin vrijetijdskunstenaars met hun werk naar buiten traden. Ondanks dat 2018 de laatste en finale editie was, blijft CC De Ververij op eigen houtje toch een platform aanbieden aan het lokaal talent. Zoals elk jaar organiseert CC De Ververij een groepstentoonstelling en blijft de dienst Cultuur van Stad Ronse zich inzetten voor de vrijetijdskunstenaar.

De Week van de Amateurkunsten staat in 2020 in het teken van het ‘Van Eyck-jaar’.
De beroemde kunstschilder Jan van Eyck (15° eeuw) die dit jaar gevierd wordt, was de voornaamste vertegenwoordiger van de zgn. Vlaamse Primitieven en was zonder twijfel tijdens zijn leven de beroemdste schilder van Europa. Hij is de uitvinder van de verfijnde olieverftechniek waarbij zijn realisme teruggaat op de middeleeuwse miniatuurkunst. Zijn schilderwerken zijn steeds een perfecte weergave van de fysieke werkelijkheid. 

We dagen de amateurkunstenaars voor deze editie uit om zich te inspireren op de schilderwerken van Van Eyck (vorm, kleur, thema’s, realisme, portretten, landschappen, ..) en dit in de meest brede zin.  Ook wat de disciplines betreft, hoeven de deelnemende kunstenaars zich niet te beperken tot de (olieverf)schilderkunst maar is fotografie, tekenkunst, installatie- en beeldhouwkunst, video, .. uiteraard ook mogelijk!

Wil je graag deelnemen?
Vul het inschrijvingsformulier in en bezorg het tegen uiterlijk 20 april aan CC De Ververij. Je ontvangt daarna een e-mail met verdere praktische instructies.

Locatie tentoonstelling: Wolvestraat 37.
Te bezoeken van zaterdag 9 mei tot en met zondag 17 mei op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., gratis toegang.
Vernissage op vrijdag 8 mei van 20 tot 22 u.
Iedereen welkom!