Week van de Amateurkunsten

30/04 > 15/05
Week van de Amateurkunsten - Vuur

Thema 'Vuur'

Zaterdag 30 april t.e.m. zondag 15 mei

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert CC De Ververij een tentoonstelling naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten, een cultureel evenement met een rijke traditie dat een breder podium biedt aan alle personen die in hun vrije tijd artistiek actief zijn, al dan niet in verenigingsverband. Het thema van deze editie is ‘VUUR’.

De amateurkunsten overspannen een breed scala aan kunstvormen, met elk hun typerende identiteit en eigenzinnige dynamiek. De oproep van het cultuurcentrum kon rekenen op heel wat enthousiaste reacties, waardoor die grote verscheidenheid zich ook weerspiegelt in de deelnemende werken: fotografie, glas in lood, aquarellen, schilderijen, keramiek, tekenkunst …

Bijzondere aandacht wordt besteed aan werk van Oekraïense kunstenaars en kinderen die in Vlaanderen verblijven. 

Gelijktijdig is in CC De Ververij de expo ‘Kunst in Hout’ van Armand Miclotte (geboren in Ronse) te bezichtigen. Hier kan je kennis maken met het eeuwenoude ambacht van de marqueterie of inlegwerk, een van de oudste versiertechnieken in hout waarbij uit fineer van verschillende houtsoorten elementen worden gezaagd en samengevoegd. Doordat men gebruik maakt van kleurverschillen en structuur ontstaat er een decoratief geheel.

Dubbeltentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17.30 u. 
Opening op vrijdag 29 april van 20 tot 22 u. 
Locatie: Wolvestraat 37
Gratis toegang.