Wandel mee tijdens Nacht van de Duisternis

Nacht van de Duisternis

Zaterdag 9 oktober 

Op zaterdag 9 oktober staat voor de 25e keer de ‘Nacht van de Duisternis’ op het menu, een jubileumeditie. Tijdens deze nacht doven verschillende gemeenten de verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. De stad Ronse geeft het goede voorbeeld en zal daarom die nacht alle klemtoon- en monumentenverlichting doven. Het stadsbestuur wil de bevolking, de handelaars en industrie ook oproepen om  mee te doen en zelf de tuinverlichting, reclameverlichting of klemtoonverlichting te doven. Hierdoor kan de nacht terug in ere hersteld worden.

Avondwandelingen langs Mijnwerkerspad

Dit jaar staat het Mijnwerkerspad (ook gekend als het Wandelpad) centraal, een voormalige spoorwegbedding die geasfalteerd is tot in Ellezelles. Toerisme Ronse biedt ’s avonds twee routes aan: een wandeling van 4 kilometer en een traject van 7 kilometer.

Je bewandelt de oude spoorweglijn 87, waar van 1883 tot 1960 het ‘Fosttreintje’ mijnwerkers uit Zottegem en omstreken via Ronse naar de Henegouwse steenkoolmijnen vervoerde. Ook het Geboortebos komt aan bod, sinds 2006 dé plek om pasgeboren baby’s te eren met een boompje. Tijdens de wandelingen geven onze natuurgidsen graag een woordje uitleg over de mooie fauna en flora langs dit pad.

Praktisch:

  • Start wandelingen: lange wandeling om 19u en korte wandeling om 19u30
  • Start en finish: Mijnwerkerspad (Wandelpad) aan Monseigneur Beylsstraat
  • Parkeren: Monseigneur Beylsstraat en omliggende straten
  • Prijs: gratis, vooraf inschrijven verplicht. Maximaal 25 personen per wandeling.
  • Inschrijven via toerisme@ronse.be of 055 23 28 16. Vermeld steeds de naam van jouw gekozen wandeling en het aantal personen.
  • Goede stapschoenen noodzakelijk!
  • Eigen zaklamp is nuttig.