Verkeershinder tijdens International Paracycling Classics Ronde in Vlaanderen

Zondag 2 mei 2021

Op zondag 2 mei komen tussen 13 en 18.30 u. verschillende wielerwedstrijden voor paracyclisten – wielrenners met een fysieke beperking – aan in de Kruisstraat ter hoogte van het kruispunt met de Groeneweg. (De aankomstlijn van het Wereldkampioenschap wielrennen in 1988). Voor het eerst wordt voor deze uitzonderlijke atleten een rit in lijn georganiseerd. De start wordt gegeven in Brugge. Meer info? Klik hier. 

Aankomstzone

Tussen 12 en 18.30 u. zal de Kruisstraat enkel te gebruiken zijn van het Aimé Delhayeplein tot Broeke voor verkeer dat meerijdt in de richting van de wedstrijd (Kruisstraat omhoog). Vanaf Broeke wordt een omlegging aangeduid richting Glorieuxlaan. 

 • Wie vanuit het centrum naar Oudenaarde moet, kan via het rondpunt Veemarkt - de Wolvestraat – Hogerlucht en de Ommegangstraat naar de N60.
 • Wie naar Kluisbergen en Avelgem of Kortrijk moet, gaat over dezelfde weg naar de Zandstraat en de Hoogberg, vanwaar de omleiding door Zulzeke en Berchem loopt om aan te sluiten op de N8. 
 • Kom je van Oudenaarde over de N60 en wil je naar Brakel, Lessen, Leuze of Doornik, dan volgt u best de Ommegangstraat, Hogerlucht, de St.-Ambrosiusstraat en Glorieuxlaan naar de Veemarkt waar u een verdere aanduiding vindt. 

Geen publiek toegelaten in de aankomstzone

In de aankomstzone en in de Karnemelkbeekstraat en Eysdaele is ingevolge de covid-regels geen publiek toegelaten.

Mondmaskerplicht langs parcours

Langs het parcours is het mondmasker verplicht en dien je voldoende afstand van elkaar te houden. 
Samenscholing van meer dan 10 personen is verboden.

Parkeerverbod 

 • vanaf 6 tot 20 u. of zolang als nodig in het kader van de organisatie, parkeerverbod in de Kruisstraat, tussen het kruispunt met de Cyriel Buyssestraat en het kruispunt met de Ommegangstraat - Zandstraat
 • vanaf 11 u. parkeerverbod: 
  -    Oudestraat, tussen Broeke en de Klevestraat, aan de kant van de onpare huisnrs. 
  -    In de Karnemelkbeekstraat
  -    In de Berchemsesteenweg, vanaf het huis nr 26  tot het huis nr 14      

Het verbod zal aangeduid worden met verkeersborden E1 met op het onderbord de vermelding van de respectievelijke datum en uur waarop het verbod zal gelden.  

Uitgezonderd plaatselijk verkeer

Van 12 tot 18.30 u. en zolang als nodig in het kader van de organisatie, enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de: 
-    St.-Pietersnieuwstraat
-    St.-Hermesstraat
-    Watermolenstraat – Kegelkaai
-    Rode Mutslaan, tussen de Bakkereel en de Zonnestraat
-    Broeke, tussen het kruispunt met de Stefaan Modest Glorieuxlaan en de Kruisstraat
-    Oudestraat, tussen Klevestraat en Kruisstraat
-    Groeneweg
-    Schavaert

Om 12 u. wordt eenrichtingverkeer ingesteld in de: 
-    Karnemelkbeekstraat, van de Rozenaaksesteenweg tot Eysdaele 
-    Eysdaele, van de Karnemelkbeekstraat tot de Berchemsesteenweg 
-    Berchemsesteenweg, van Eysdaele / Ronde van Vlaanderenstraat tot de Zonnestraat
-    Rozenaaksesteenweg, van de Zonnestraat / Berchemsesteenweg tot de Paillaertcamp / Karnemelkbeekstraat 
-    Zonnestraat, van de Berchemsesteenweg tot de Neerhofstraat
-    Oudestraat, van Broeke/Kruisstraat tot de Klevestraat

Bereikbaarheid bepaalde zones

 • Wie in de zone tussen Berchemsesteenweg – Zonnestraat – Kruisstraat en Zandstraat woont, kan tijdens de wedstrijden het gebied het gemakkelijkst bereiken via de Zandstraat – Hotondstraat en Scherpenberg. Je kan deze zone verlaten richting centrum via de Langehaag en Zonnestraat waar je via het rondpunt aan de Neerhofstraat (Volksbond) wordt verder geholpen door politie en signaalgevers. Je kan ook weg via het kruispunt Fiertelmeers - Kruisstraat, waar je onder begeleiding van politie en signaalgevers kan oversteken naar Broeke richting Glorieuxlaan. 
 • Wie in de zone tussen Berchemsesteenweg – Zonnestraat – Kruisstraat - Zandstraat woont, moet bij het in of uitrijden daarvan steeds de aanwijzingen van de signaalgevers en politie volgen. Je moet altijd meerijden in de richting van de renners tot het eerstvolgende punt waar je het parcours kan / moet verlaten. Je mag enkel het parcours op wanneer er geen renners in aantocht zijn en onder toelating van de politie of signaalgevers, de oversteek in alle veiligheid kan gebeuren. 

Op volgende punten kan je het parcours oversteken: 

 • Aan het kruispunt de Fiertelmeers -  Kruisstraat naar Broeke en omgekeerd ( ook voor de bewoners van de Langehaag en Opgeëistenstraat + Groeneweg )
 • vanuit de Langehaag naar de Neerhofstraat
 • vanaf de Kapellestraat, oversteken naar de Caesar Snoecklaan of via de Spinstersstraat naar Langehaag en Zonnestraat
 • aan de Molekensstraat, kan je weg via Zonnestraat naar de C. Snoeklaan.  Wil je terug naar de Molenkensstraat, dan kan je via de C. Snoecklaan oversteken naar de Kapellestraat
 • vanuit de Steenveldstraat kan je via de Mussenstraat richting Molekensstraat
 • vanuit de Mussenstraat kan je via de Molekensstraat en Zonnestraat naar rond punt De Vis.
 • Vanuit de Berchemsesteenweg kan u naar het centrum als je steeds de richting van de renners en parcours volgt, om het parcours te verlaten aan de C. Snoecklaan
 • Kruisstraat : steeds in de richting van de renners en parcours zo gauw als mogelijk verlaten via Broeke of Fiertelmeers
 • Groeneweg en Cyriel Buyssestraat : enkel het plaatselijk verkeer is er toegelaten. Je kan deze straten bereiken vanuit het centrum via de C. Snoecklaan – Spinstersstraat – Langehaag en Fiertelmeers

Alle overige toegangen tot of oversteken van het parcours zijn afgesloten.  

Meer info: http://www.paracycling.eu/