Vaccinatiecentrum Ronse

Laat je vaccineren

COC (Ronse) en De Qubus (Oudenaarde) zijn centrale vaccinatiecentra in de Vlaamse Ardennen

In de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen komen twee vaccinatiecentra. Inwoners (+ 18) uit Ronse, Kluisbergen en Maarkedal moeten voor hun vaccinatie naar het COC in Ronse. De inwoners uit Oudenaarde, Gavere, Kruisem, Zwalm, Horebeke en Wortegem-Petegem krijgen hun spuitje in de Qubus in Oudenaarde. 

Wie vanaf maart in aanmerking komt voor een vaccinatie, ontvangt hiervoor een schriftelijke oproepingsbrief. Daarna kan je je digitaal of telefonisch registreren.
Meer info via www.vaccinatievlaamseardennen.be.  

Hoe verloopt je vaccinatie?

Het parcours in vier stappen (PDF 2,34 MB):

 1. Het onthaal
  Je checkt in. De onthaalmedewerker controleert uw identiteitsgegevens. Je wordt begeleid naar een van de acht administratieve ruimtes. Als je je te vroeg meldt, mag je even plaatsnemen in een bufferruimte.
 2. De administratieve ruimte
  De administratief medewerker geeft je info over het vaccin en over eventuele nevenwerkingen. Je medische voorgeschiedenis en huidige gezondheidstoestand wordt overlopen. Registratie en afspraak voor een tweede inenting.
 3. De vaccinatieruimte
  De verpleegkundige vaccineert je. Er is één type vaccin per vaccinatieruimte.
 4. De wachtruimte
  Je mag na de vaccinatie een kwartier rusten in de wachtruimte. Er is een medewerker in de buurt om stoelen te ontsmetten en om eventuele nevenwerkingen te signaleren. Er zijn extra stoelen voor mogelijke mantelzorgers en begeleiders. Apart sanitair voor de patiënten is voorzien.

Aanmelden als vrijwilliger?

Om het vaccinatiecentrum goed te doen draaien, zijn heel wat vrijwilligers nodig. De vaccinatiecampagne zal immers maanden duren. Daarbij is iedereen welkom: mensen met een opleiding in de zorg, administratieve ondersteuning, studenten, gepensioneerden etc.... Wil je je registreren als medewerker voor het vaccinatiecentrum in Ronse? Maak dan snel een profiel aan op Book’U! Dit duurt slechts enkele minuten. Deze tool wordt nadien gebruikt om makkelijk met jou te communiceren en afspraken te maken. 

Meer informatie...

Wil je jouw afspraak bevestigen, weigeren of verplaatsen en lukt dit niet online? Zit je met andere vragen over de vaccinatie of het vaccinatiecentrum? Neem dan gerust contact op met de infolijn: 

Infolijn >> 055 300 200

Openingsuren infolijn:

- Maandag tot vrijdag: 9 u. tot 17 u. 
- Zaterdag: 9 u. tot 12 u.

Nog niet helemaal overtuigd? Wil je meer informatie hoe zo een vaccinatie verloopt?
Wie is er het eerst aan de beurt? Hoe zal ik opgeroepen worden? Is het gratis?
Al deze informatie kan je vinden op de website www.vaccinatievlaamseardennen.be