UITVERKOCHT: Tristero | Iemand van ons

25/03
Tristero

Update 30/01: om gezondheidsredenen zal Kristin Arras de geplande voorstelling van ‘Iemand van ons’ helaas niet kunnen spelen. Hanne Machielsen zal de vrijgekomen plek in bed innemen. Hanne Machielsen (°1990) speelde eerder mee in producties van Abattoir Fermé en Antigone nadat ze letterkunde studeerde in Antwerpen en theater aan het RITCS in Brussel.

Zaterdag 25 maart - 20 u.

Theater

Met wie zou u graag eens de lakens delen?
En waar zou u het dan over hebben?

Tristero duikt met een clubje doorwinterde toneelspelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met trefzekere humor tasten de spelers elkaar af, ze trekken de lakens naar zich toe en geven zich voorzichtig bloot.

‘Iemand van ons’ is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken. De clichés, citaten en geheimen volgen elkaar in hoog tempo op: over de Politiek, de Liefde en de Mens. De spelers leveren zo een ontwapenend grappige en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld.

In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

De oerversie van ‘Iemand van ons’ werd in 2005 gemaakt, nadien volgden met succes een Franstalige en een Portugese versie. Nu komt Tristero met een ‘remake’ met de frisse inbreng van actrices en acteurs met véél levenservaring. Niemand minder dan Mark Verstraete, Bob De Moor, Mieke Verdin, Els Olaerts, Mieke De Groote en Hanne Machielsen delen samen het bed.

“Een schot in de roos.” (De Standaard)
“Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel.” (De Morgen)
“Ze spelen een anoniem rondje “Wie ben ik?” en laten je zo samenzweerderig en zonder gêne delen in hun (bed)geheimpjes. Een dik uur food for thought, boeiend badend in eenvoud. Faut le faire.”
(Cutting Edge)

Concept en tekst: Peter Vandenbempt
Spel: Mieke De Groote, Bob De Moor, Els Olaerts, Mieke Verdin, Mark Verstraete en Hanne Machielsen
Vormgeving: Emma Denis
Uitvoering decor: Wing Nuts Decor
Fotografie: Youri Dirkx en Mirjam Devriendt
Coproductie: Kaaitheater en Perpodium
Met dank aan Tutti Fratelli, Sering, Kris Smet, Janine Bischops en Reinhilde Decleir.
Speciale dank aan Sam Bogaerts, onze ‘compagnon de route’ die ons te vroeg verliet.
Tourneeplanning en promotionele ondersteuning: www.thassos.be
Met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs: € 20 / € 18 (-26 jaar, 55+) / € 16 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 6 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
  • Deze voorstelling is uitverkocht. Je kan je aanmelden voor de wachtlijst via: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

 

© Youri Dirkx