UITVERKOCHT: Lady Linn & Her Magnificent Seven | Trilogy (release show)

09/09
Lady Linn

Zaterdag 9 september - 20 u.

Openingsconcert nieuw cultuurseizoen

Lady Linn aka Lien De Greef heeft ondertussen vijf full albums op haar naam staan. In de loop der jaren kon ze een gouden en platina plaat, 3 MIA’s & een Radio 2 Zomerhit aan haar palmares toevoegen en bewees ze meer dan ooit een vaste waarde in de Belgische muziekscène te zijn.

Daarnaast is het ook al lang geen geheim meer dat haar unieke stem in alle mogelijke verschillende stijlen tot haar recht komt.  Dat bewijst ze nogmaals in haar nieuwe ‘trilogie’, een reeks van drie EP’s - ‘I’m Fine’, ‘Sea of Trees’ & ‘Nocturne’ - die elk hun eigen verhaal vertellen. Rode draad doorheen de 3 EP’s: haar diepe affiniteit met jazz, soul en dance. De eerste twee EP’s werden alvast enthousiast onthaald, de derde EP ‘Nocturne’ verscheen in het voorjaar. 

Lady Linn is een songwriter die steeds vanuit emotie werkt, en dat voel je voortdurend doorheen deze trilogie. Het werd een erg veelzijdige trilogie, waarin ze put uit een grote diversiteit van invloeden en op een eigentijdse, originele manier graaft in de muziekgeschiedenis.

Muzikaal zit er een duidelijke evolutie in de trilogie. De arrangementen gaan van een sober, uitgepuurd geluid op de eerste EP ‘I’m Fine’ - met mooie bijdrages van Gustaph en Gregory Frateur en producer Frederik Segers - naar een vollere klank van full band op ‘Sea of Trees’ met de dromerige en warme analoge synths van Joris Caluwaerts, naar een organische, energieke sixties klank op ‘Nocturne’ met glansrol voor haar partner en bassist  Filip Vandebril en partners in crime: The Magnificent Seven, Frederik Heirman als arrangeur en Jan Chantrain aan de knoppen.

Live laat Lady Linn (zang & piano) zich zoals steeds omringen door haar fantastische en veelzijdige Magnificent Seven.

The Magnificent Seven zijn: Filip Vandebril (bas), Simon Segers (drum), Yves Fernandez (trompet), Marc De Maeseneer (saxofoon), Frederik Heirman (trombone), Frederik Segers (gitaar)

Billie Kawendé
+ SUPPORT: Billie Kawendé

Billie Kawendé zingt al haar hele leven. Ze groeit op in een familie waar muziek geen optie was, maar een ‘must’. Congolese Rhumba, Hip-hop, maar vooral Soul en Gospel hebben haar leven gedomineerd. Als kind had ze een hekel aan de eindeloze repetities, maar nu is ze haar papa eeuwig dankbaar voor de discipline. Billie ergert zich aan het gebrek aan ‘real vocal performances’ tegenwoordig. Ze wil zingen vanuit haar ziel, maar vond daar niet altijd de geschikte songs voor. Ze houdt van de tijdloze schoonheid van oude soul, die uw hart met liefde, zelfrespect en spiritualiteit overlaadt. Door de bijna vergeten, maar prachtige oude soulnummers van bijv. The Staple Singers een Billie-touch mee te geven wil ze aantonen dat men met de kracht van een song levens kan veranderen via een boodschap van liefde, respect en vergeving. ‘Only real old school Soul is going to last forever’. In haar nieuwste project staat ze niet meer achter de piano, maar helemaal vooraan ‘and Y'all gonna feel this deep in your bone!’

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs incl. gratis drankje: € 22 / € 20 (-26 jaar, 55+) / € 18 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 7 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
  • Dit concert is uitverkocht. Je kan je registreren voor de wachtlijst:  Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Roën Lommelen