UITVERKOCHT: Kadril + folkbal met Broes

04/02
Kadril

Zaterdag 4 februari - 19.30 u.

Folk

Na de feestvreugde van 45 jaar Kadril met veel mooie muzikale ontmoetingen (o.a. Wouter Berlaen, Kommil Foo ...), is het tijd voor een nieuwe bladzijde in het lange Kadril verhaal.

Jolie Flamande’ is een gooi naar een nieuw muzikaal plezier binnen en buiten het genre dat Kadril zo graag koestert. De opnames geven een mooi beeld van het huidige repertoire, met Kimberly Claeys als frontzangeres.

Naast de benadering en bewerkingen van oude liederen, zijn er ook nieuwe composities. Binnen de klankkleur van Kadril klinken deze composities alsof ze er altijd al zijn geweest. Een nieuwe heruitvinding van ‘Kadril’, en zeker niet de laatste!

Kimberly Claeys: zang - Peter Libbrecht : viool, mondharmonica, zang - Erwin Libbrecht: gitaar, bouzouki, zang - Bart De Cock: doedelzak, nyckelharpa - Dirk Verhegge: elektrische gitaar - Koen Dewaele: bas - Pieter-Jan Jordens: drum

Broes

Broes sluit de avond af met een folkbal in de foyer.

Na hun succesplaat ‘Route du soleil’ nam het kwintet tijd om te bezinnen en te groeien. Jazzbassist Zjef Van Steenbergen en allround percussionist Gielis Cautaers werden verwelkomd, en al snel bleken zij de perfecte aanvulling op Florian De Schepper op gitaar, Anouk Sanczuk aan de viool en Elke De Meester op chromatisch accordeon. 

Broes is ijzersterk in vingervlugge virtuositeit, afwisselende arrangementen en straf samenspel tout court. En dat is duidelijk te horen op hun nieuwe album. De nieuwe CD Botanist’ bestaat uitsluitend uit eigen composities die door hun specifieke sound toch onmiskenbaar één geheel vormen. In de 11 nummers worden rustige en opzwepende passages mooi in elkaar verweven, en je hoort hier en daar flarden van Arabische, Ierse, Franse, Balkan en Afrikaanse invloeden.

Broes kan een indrukwekkend palmares van concerten voorleggen: zo stonden ze op het podium op zowat alle grote folkfestivals in België (o.a. Boombalfestival, Gooikoorts, Dranouter, Na fir bolg, Labadoux), maar ook in het buitenland maakten ze al furore (o.a. op festivals in Wit-Rusland, China, Hong Kong, Portugal, Griekenland, Nederland, Italië, Roemenië…). Ook live hebben ze een ijzersterke reputatie. Zet je schrap voor een duizelingwekkende muzikale trip!

Elke De Meester: accordeon - Anouk Sanczuk: viool - Florian De Schepper: gitaar en bouzouki - Zjef Van Steenbergen (leerkracht KAVA): bas - Gielis Cautaers: drums en percussie

+ Support: accordeonklas van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen o.l.v. Karin Van Steenlandt.

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs: € 20 / € 18 (-26 jaar, 55+) / € 16 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 6 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1) 
  • Dit concert is uitverkocht. Je kan je aanmelden voor de wachtlijst via: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

 

© Alex Vanhee, Ellesvisuelles - Meredith Thorina