UITVERKOCHT: compagnie barbarie | GRATIS CHIPS!

26/03
compagnie barbarie

Zondag 26 maart - 15 u.

Familievoorstelling 5+

Feminisme voor kleuters

Deze voorstelling gaat over feminisme.
Over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen.
En dat voor vijfjarigen. En volwassenen.

Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe: ‘Is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen.
Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen.
Nochtans blijkt uit onderzoek dat de verschillen tussen mensen onderling véél groter zijn dan de verschillen tussen jongens en meisjes.

Toch vinden we het als mensheid blijkbaar erg nuttig om iedereen in een hokje te stoppen. Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker. Helder.
Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels.

Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken.

In ‘GRATIS CHIPS!’ gaan we stevig rammelen met de bestaande genderstereotypen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor zal je moeten komen kijken...

Concept: compagnie barbarie (Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel) / Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel / Regie: Karolien De Bleser / Tekst: Karolien De Bleser i.s.m de spelers / Scenografie: Michiel Van Cauwelaert / Vormgeving: Viviane van der Poel / Kostuums: Leila Boukhalfa / Geluid en techniek: Saul Mombaerts e.a. / Grafisch ontwerp: Nick Mattan / Een coproductie met De Studio en PerPodium / Powered by BRONKS / Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de VGC / Deze voorstelling kwam tot stand met behulp van de Tax Shelter maatregel van Belgische Overheid.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 8 volwassene / € 6 kind / € 7 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2 - volwassene) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2 - kind) / € 2 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1) 
Deze voorstelling is uitverkocht. Je kan je aanmelden voor de wachtlijst via: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Franky Verdickt