UITVERKOCHT: Anima Eterna | Atelier Anima: Salon van Clara Schumann

28/09
Midori Seiler (Anima Eterna)

Donderdag 28 september - 18 u. & 20.30 u.

Klassiek concert in villa 'Te Nitterveld'

De Ateliers van Anima Eterna Brugge bieden een nieuwe concertervaring. Die brengt u dichter bij de muzikanten, dichter bij de werken, dichter bij de gedeelde muzikale emoties, dichter bij die onvermoeibare pioniersgeest die het DNA van Anima Eterna vormt. Al bijna 40 jaar verdiepen concertmeester Midori Seiler en de orkestleden zich in de historische muziekpraktijk - op instrumenten die componisten in hun tijd gebruikten en waarvoor zij schreven! Vandaag richten ze hun aandacht op een pianiste en componiste die door haar persoonlijkheid en haar activiteiten een cruciale rol gespeeld heeft in de 19de eeuw: Clara Schumann. In dit Atelier beleeft u de intimiteit van haar salon, waar de geest van haar man Robert Schumann voelbaar is, en ook die van haar vriend Johannes Brahms, voor wie Clara een verlichte en kritische muze was en wiens werk ze vertolkte. Midori Seiler en Anima Eterna lieten zich inspireren door het intensieve onderzoek naar opnames die Clara’s leerlingen nalieten om een rigoureuze en tegelijk speelse speurtocht te ondernemen naar de ingrediënten van muziek, die nergens in de partituur genoteerd staan: stijl, frasering, de mate van vrijheid, de kunst om een melodische lijn van aanvang naar slot te voeren, de intensiteit van het aanslaan, … Kortom, datgene wat in de kunst van het vertolken niet te verklaren valt - en dat Clara uiteraard aan haar leerlingen heeft meegegeven. Dat is het subtiele spoor dat Anima Eterna in deze zoektocht volgt, met de bedoeling eens te meer zo dicht mogelijk in de buurt te komen van hoe de componist zijn of haar werk bedacht en beleefde. Treed dus binnen in de salon van Clara Schumann. De deuren van de prachtig gerestaureerde villa ‘Te Nitterveld’, aan de rand van het Muziekbos van Ronse, staan wijd open!

Na het concert is er gelegenheid tot ontmoeting met de muzikanten.

Midori Seiler: viool, artistieke leiding
Joseph Tan: tweede viool
Bernadette Verhagen: altviool
Hilary Metzger: cello
Lisa Shklyaver: klarinet
Laura Granero: fortepiano

  • Bereikbaarheid & parking: afspraak aan CC De Ververij, Wolvestraat 37.
    Stipt om 17.30 u. en 20 u. vertrekt een shuttle naar de concertlocatie. Er kan niet geparkeerd worden aan Villa 'Te Nitterveld'. Het concert begint om 18 u. en om 20.30 u.
  • Prijs: € 20 / € 7 (-26 jaar)
  • Dit concert is uitverkocht. Je kan je registreren voor de wachtlijst: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

 © Mario Leko