UITGESTELD : Workshop Verbeelding met Emilie Lauwers

14/04 > 15/04
Kunstatelier Verbeelding

Woensdag 14 en donderdag 15 april van 9 tot 16 u.

Kunstatelier voor kinderen (6-9 jaar) met beeldend kunstenaar Emilie Lauwers

Het in beeld brengen van jouw wilde dromen, gekke ideeën, geniale invallen en ongeziene uitvindingen.

De eerste dag gaan we als ontdekkingsreizigers op zoek naar nieuwe dieren. Als de Axolotl en de blobvis echt bestaan, dan kan alles, toch? We kijken naar de neushoorn van Dürer, de walvis van Kuniyoshi, de breakdancende beren van de Inuït en de droomkangoeroe's van de Aboriginals. We verknippen wat bestaat en stellen nieuwe soorten samen: langpoothamsters, pluizige krokodillen, noem maar op.

De tweede dag bedenken we een stad, een land of wereld: een eigen, grenzeloos utopia. Daarvoor reizen we in onze fantasie van Dinotopia naar Metropolis en kijken we naar de bouwwerken van outsiders Isek Kinghelez en Bertus Jonkers, de visionaire tekeningen van Schuiten en Robida, de merz-kunst van Kurt Schwitters. We maken wolkenkrabbers en wandelhuizen, zweefnesten en zebrapaden.

We zetten al onze antennes op 'actief'. We warmen onze tekenspieren op aan de hand van een superspeed schatkistje en scherpen onze zintuigen aan door te tekenen wat we voelen, met onze ogen dicht. We kijken naar grappige vormen en raden wat die voor ons verbergen. Maar we hebben ook karton nodig, veel tape, en ijzerdraad. Touw en wasknijpers, kurken en vorken, houtjes en knopen.

Alles wat je je kan inbeelden, kan je ook verbeelden!

Inschrijven kan per dag (max. 10 kinderen per dag).
Locatie: CC De Ververij, Wolvestraat 37
Prijs per dag: € 10 / € 8 (inwoners Ronse met VT pas cat. 2) / € 3 (inwoners Ronse met VT pas cat. 1)
Deze workshop wordt uitgesteld. Reserveren is voorlopig niet meer mogelijk.