UITGESTELD: Jiraan

26/02
Jiraan

Vrijdag 26 februari - 20.30 u. - onder voorbehoud van coronamaatregelen

Wereldmuziek

Jiraan presenteert musici uit een breed spectrum aan muzikale werelden; samen creëren ze een nieuw intercultureel geluid dat de gevestigde noties van stijl en conventie overstijgt. Het ensemble begon in 2016 in België en bereidt zich nu voor op een tournee in de herfst van 2021 langs enkele van de meest vooraanstaande Europese concertzalen.

Onder leiding van de alom bekende componist en virtuoos Shalan Alhamwy vertegenwoordigen de (12?) meesters een verscheidenheid aan tradities, waarbij ze instrumenten uit het Midden-Oosten en Westen bespelen, zoals ney, oud, qanun, kemenche, contrabas, viool, zang, piano, accordeon, percussie, klarinet en saxofoon. Tijdens het repetitie- en uitvoeringsproces smelten individuele culturen weg en ontstaat er een gevoel van kameraadschap. Door improvisatie vormt de groep een niet-hiërarchische sociale microkosmos gebaseerd op mededogen en verbinding in het collectieve streven naar schoonheid. We willen zeggen: muziek stijgt boven grenzen, politiek en ideologieën uit.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 14 (inwoners Ronse met VT pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT pas cat. 1)
Ticketreservatie vanaf 5 januari: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01