Trio Khaldei 'Sjostakovitsj/Prokofiev'

08/11
Trio Khaldei

Vrijdag 8 november - 20.30 u.

Klassieke muziek

Muziek van Sergej Prokofiev en Dimitri Sjostakovitsj

Trio Khaldei verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Het trio bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey.

Sinds het eerste concert in 2011 is Trio Khaldei uitgegroeid van een beloftevol jong ensemble tot een vaste waarde op de belangrijkste podia van België. De afgelopen seizoenen speelde Trio Khaldei in culturele centra over het ganse land; in prestigieuze zalen als Bozar, De Bijloke en Het Concertgebouw en voor festivals in binnen- en buitenland. Zij maakten opnames voor Klara, Canvas en de Sloveense nationale radio. In juli 2016 nam het trio in de Singel haar eerste cd op met muziek van Sjostakovitsj en Prokofiev.

De bijzondere affiniteit van Trio Khaldei met de Russische muziek van de 1e helft van de 20ste eeuw - met Sjostakovitsj op kop - vertaalt zich in de naam van het trio. Evgueni Khaldei was de officiële fotograaf van het Stalinregime. Hij maakte beklijvende portretten van alle belangrijke Russische kunstenaars uit die tijd. Zijn levenslange zoektocht naar waarheid, echtheid en nuancering in moeilijke tijden is een grote inspiratiebron voor het trio.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 15 / € 13 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

 © Nicolas Draps