Translate (Society)

03/02 > 04/03
Translate

Zaterdag 3 februari tot en met zondag 4 maart 2018

Daniel Dewaele & Peter Puype

De tentoonstelling confronteert de kijker met werken die betrekking hebben op contestatie, hooliganisme, frustratie, manipulatie, onvrede… In hun werk benaderen beide kunstenaars deze maatschappelijke problemen bepaald niet op een ludieke manier, maar houden ze er aan de onderwerpen duidelijk te benaderen, het protest afleesbaar te maken zonder daarom eenduidig en/of pamflettair te zijn.

Peter Puype maakt installaties en neemt heilige huisjes op de korrel. Soms zelfs door die letterlijk na te bouwen en te vernietigen. Of te laten vernietigen… Zijn beeldtaal is direct en trashy. Soms chaotisch en sterk verwant aan zijn eigen ervaringen en positie binnen het maatschappelijke veld. Voor de tentoonstelling ‘Translate’ ontwierp hij tien affiches die handelen over manipulatie, kwaadheid en verzet, straf en destabilisering. Daarnaast toont hij ook nog 4 video’s met ‘geweld’ en ‘macht’ als thema.

Daniël Dewaele’s werk is afstandelijker. Hij legt protesten vast. Of tenminste, tekens van protesten. Zo begon hij in 2005 met het fotograferen van zwarte vlaggen die her en der in het straatbeeld en in landschappelijke omgevingen opduiken. Zijn betrokkenheid bestaat erin die zaken onder de aandacht te brengen. In ‘Translate’ toont hij dit vlaggenwerk of beter deze ‘Tekens van Onvrede’.

Locatie: Wolvestraat 37
Gratis toegang - te bezoeken op woendag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u.
Vernissage op vrijdag 2 februari van 20 tot 22 u.
Iedereen welkom!

Op donderdag 1 maart om 20u tijdens de nocturne zullen Daniël Dewaele en Peter Puype hun werk toelichten .