Tournée Pédale

06/05 > 26/05
Tournée Pédale

Laat je wagen aan de kant van 6 tot 26 mei 2019

Met Tournée Pédale dagen we je uit om je wagen gedurende drie weken zo weinig mogelijk te gebruiken. Laat dus de auto even aan de kant staan, en spring in plaats daarvan op de fiets, ga te voet, neem het openbaar vervoer of doe aan autodelen of carpoolen. Je gezondheid, je portemonnee én de luchtkwaliteit gaan erop vooruit!

Wat? Drie weken zonder auto?

Relax, zo erg is dat niet. Hoe handig je auto soms ook is, geef toe dat autogebruik ook nadelen heeft. Stress in het verkeer, dure tankbeurten en vooral… verstikkende uitlaatgassen die onze lucht steeds ongezonder maken.

Je hebt maar één lijf en je gezondheid is je dierbaarste bezit. Propere lucht speelt een belangrijke rol, maar daarnaast is ook beweging van essentieel belang om de gezondheid van je lichaam en geest te garanderen. Voel je de win-win aankomen?

Doe mee!

Laat dus de auto even aan de kant staan en spring in plaats daarvan op de fiets. Daarmee vang je heel wat vliegen in één klap: je draagt bij tot gezondere lucht, je geeft je lichaam de beweging die het nodig heeft, én gezien jij zelf de energiebron bent, is brandstof voor je fiets helemaal gratis. Ook autodelen, carpoolen, het openbaar vervoer gebruiken of gewoon te voet gaan zijn prima alternatieven voor de wagen.

Je verplaatsen op een gezondere manier hoef je niet alleen te doen. Voor een maximaal effect trekken we met Tournée Pédale met zo veel mogelijk mensen samen ten strijde tegen ongezonde lucht in Oost-Vlaanderen.

Win er een mooie prijs mee!

Als deelnemer maak je bovendien kans om mooie prijzen te winnen, zoals een weekend in fietsstad Kopenhagen, een wandelweekend in de Ardennen, hippe gepersonaliseerde fietsen, een luchtballonvaart, een fietstocht in Parijs en nog veel meer.

Schrijf je in op www.tourneepedale.be en geniet van je autovrije weken!

Tournée Pédale is een campagne van beweging.net Oost-Vlaanderen in samenwerking met CM, Familiehulp, Provincie Oost-Vlaanderen, AVS en vdk bank.