Theatermonoloog 'Brodeck'

29/11
Hans Van Cauwenberghe

Donderdag 29 november om 20 u. 

Acteur Hans Van Cauwenberghe brengt "Brodeck", een aangrijpend oorlogsverhaal naar het boek van Philippe Claudel.

Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Details zijn niet nodig, de feiten zijn genoeg. Zolang maar duidelijk wordt dat de dood van de vreemdeling onvermijdelijk was.

Brodeck, eveneens een buitenbeentje in een dorp waarvan de bewoners hem reeds tijdens de voorbije oorlog uitgeleverd hebben om het eigen vege lijf te redden, beseft heel goed hoe snel hij zelf opnieuw tot Anderer kan afglijden.

Haarscherp toont het verslag van Brodeck aan tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden, maar bovenal hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in.

'Het verslag van Brodeck' is de bejubelde roman van de Franse schrijver Philippe Claudel. Het boek verscheen in 2007 en won de Prix Goncourt des Lycéens, de jeugdige versie van de meest prestigieuze Franse literatuurprijs.

Hans Van Cauwenberghe heeft op tv en op de planken in verschillende volwassenen- en kinderproducties een stevige reputatie opgebouwd. 'Brodeck' was zijn eerste grote soloproject op de bühne.

Idee & regie : MARC BOBER - Spel : HANS VAN CAUWENBERGHE - i.s.m. De Muze van Meise & Sunshineprojects.

(Foto: Roger Van Vooren)

Praktisch

Donderdag 29 november om 20 u. in de bib.

Gratis maar graag vooraf inschrijven.