Test BE-Alert

Be-alert

UPDATE : Donderdag 1 oktober 2020

Kreeg je vandaag (1 oktober) ook het volgende berichtje?

BE-Alert Ronse - TEST. Dit is een testbericht. Wil je ook verwittigd worden tijdens een echte noodsituatie? Registreer je gratis op www.be-alert.be

Maak je geen zorgen. Dit is een testbericht. Op donderdag 1 oktober houden verschillende gemeenten in België immers een BE-Alert test. Ook Ronse doet mee. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert ontvangen een testbericht via sms en mail.

Test BE-Alert en nationale test "Alert SMS"

Maar er is meer. Ronse werd deze keer ook gekozen om ook het systeem van “Alert-SMS” te testen. Dit betekent dat iedereen die op 1 oktober (rond 11 uur) aanwezig is op het grondgebied van Ronse een test-SMS zal krijgen. De overheid werkt voor deze test samen met alle telecomoperatoren. Alert SMS werkt immers op basis van de aanwezige zendmasten in een gebied en verwittigt iedereen in de buurt van de geselecteerde zendmasten. Dit systeem moet het mogelijk maken om in uitzonderlijke omstandigheden iedereen te verwittigen in de buurt van een ramp of getroffen locatie.

Wat is BE-Alert?

Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil je graag snel verwittigd worden. Daarom beschikt de stad Ronse reeds enkel jaren over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. om ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be.
Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 1 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be  
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’

>> www.be-alert.be