Tentoonstelling Masters Textielontwerp LUCA 2021

19/06 > 27/06
LUCA Masters Textielontwerp 2021

Let op: deze tentoonstelling is afgelopen.

Everything was better tomorrow 

Masters Textielontwerp
LUCA School of Arts
Sint-Lucas Beeldende Kunsten, Gent

De Masters Textielontwerp 2020 - 2021 van LUCA School of Arts, Sint-Lucas Beeldende Kunsten, Gent, presenteren hun eindwerken van 19 juni t/m 27 juni in CC De Ververij te Ronse.

Margot Van den Berghe, Wieneke Bremer, Elien Cruydt, Sam Druant, Lisa Ijeoma, Paulien Jans, Annelotte Lammertse, Ulrike Pittomvils, Louise Verstraete en Celina Vleugels tonen hun beelden zowel in de exporuimte als op de site van de voormalige textielfabriek. Zij willen zo een link leggen met het rijke textielverleden van Ronse en een impuls geven aan de hedendaagse textielactualiteit.
Voor hen is deze tentoonstelling een uitdaging om met hun beelden dit moeilijke afstudeerjaar in schoonheid af te sluiten. Met de titel Everything was better tomorrow' verwijzen zij naar een hoopvolle toekomst die zij tegemoet zullen treden.

De opleiding Textielontwerp van LUCA School of Arts wordt gekenmerkt door een onderzoekende openheid en is gesitueerd in een multidisciplinaire beeldende kunstcontext. Dit reflecteert zich in de projecten van de studenten waarin juist in de kruisbestuiving tussen kunst en design innovatieve ontwerp- en kunstpraktijken ontstaan. Persoonlijkheid, authenticiteit, experiment, vernieuwingsdrang en een kritisch bewustzijn vormen steeds de motoren van het artistieke proces.
De identiteit van het medium wordt onderzocht als materie en als drager van betekenissen. De grenzen van het vakgebied worden, zowel technisch als inhoudelijk, opgerekt en de artistieke meerwaarde van de textieltaal wordt benadrukt.

Locatie: CC De Ververij, Wolvestraat 37
Gratis toegang - vooraf inschrijven verplicht via dit inschrijvingsformulier
Openingsuren: 
- woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 18 u.
- zaterdag en zondag van 13 tot 20 u.
Meer informatie Masters Textielontwerp 2021:
https://www.instagram.com/mastersoftextiles2021/
https://www.luca-arts.be/nl/textielontwerp-campus-gent
https://www.instagram.com/textielluca/?hl=nl

© Paulien Jans en Sam Druant (foto: Carina Diepens)