Stéphane Galland feat. Ravichandra Kulur '(The Mystery of) KEM'

07/12
Stéphane Galland

Zaterdag 7 december - 20 u.

Jazz

Met ‘(the Mystery of) KEM’ exploreert Stéphane Galland de wortels van het ritme. Dat doet Galland - een monument van de Belgische jazz - op een kruispunt van muzikale tradities die hij eerder leerde kennen en wist te integreren in zijn eigen muzikale taal. De term ‘kem’ verwees In het oude Egypte naar de kleur zwart en daarmee impliciet ook naar donkere en vruchtbare aarde.

De drummer - onder meer bekend van zijn band AKA Moon met Fabrizio Cassol en Michel Hatzigeorgiou - omringt zich voor dit project niet alleen met jonge, talentvolle en avontuurlijke Belgische muzikanten als Sylvain Debaisieux, Bram De Looze en Federico Stocchi. Galland laat zich ook bijstaan door Ravi Kulur. Deze fluitist is een van de meest prominente vertolkers van carnatische muziek, heel typerend voor Zuid-India.

‘Mystery of KEM’ wordt een ritmische doolhof die wel degelijk ergens toe leidt.

Support: Velomenaal

Pianist Wouter Van Den Broeck en saxofonist Warre Van De Putte kennen elkaar reeds enkele jaren, en spelen samen in diverse bandformaties als Jake Walker, Screens en Wouter Van Den Broeck kwartet. Beiden opgegroeid en geschoold in de huidige Belgische jazzscene zoeken ze een middellijn tussen traditie en experiment.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 15 / € 13 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

© Alexander Popelier