Sluiting oud zwembad

Sluiting oud zwembad

Definitieve sluiting vanaf zondag 30 juni

Exact 50 jaar geleden, meer bepaald op 5 mei 1969, werd de eerste steen gelegd van het stedelijk zwembad in de Engelsenlaan. Twee jaar later, op 18 oktober 1971, mocht de stad Ronse de deuren openen van een innovatief zwembad met één van de eerste beweegbare bodems. Eind 1997 werd het sanitair blok en de cabines vernieuwd. Het huidige zwembad voldeed de laatste jaren echter niet meer aan de voorgeschreven normen. Daarom besloot het stadsbestuur 6 jaar geleden om de procedure op te starten voor een nieuw zwembad.

De werkzaamheden aan het nieuwe zwembad op de sportzone ‘t Rosco lopen stilaan op hun einde. Een exacte datum voor de opening is er nog niet. Bouwkundig zal het nagelnieuwe complex af zijn begin september. Vooraleer het zwembad kan worden opengesteld voor het grote publiek, moet het echter voldoen aan tal van criteria en tests om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Het afstellen en testen van de technieken vergt een lange periode van proefdraaien samen met het personeel.

Hierdoor zal het huidige zwembad gesloten zijn tijdens de maanden juli en augustus.

Na vele watertjes te hebben doorzwommen zal de stad Ronse in september de deuren openen van het gloednieuwe stedelijke zwembad, aangebouwd aan de sporthal en geïntegreerd binnen de sportsite. Elke Ronsenaar zal vanaf dit najaar kunnen genieten van dit waterparadijs. Een exacte datum voor de opening van het nieuwe zwembad wordt later bekendgemaakt.