Sjel | Kunstinstallatie Sohnarr

Sjel

Stap binnen in een muzikaal toevluchtsoord

Tot eind mei op de site van CC De Ververij

De Sjel werd ontworpen om tijd en ruimte te creëren waarbinnen het onzichtbare zichtbaar kan en mag worden. Binnenin haar spiegelende wanden, nodigt ze je uit om los te laten, te versmelten met je omgeving en dieper te zakken. Wat wordt er bij jou zichtbaar? Op welke manier inspireert het jou? Wat maakt het los? Letterlijk of figuurlijk. Een emotie, een flashback, een gedicht, een verhaal, een tekening, een melodie, een gesprek ... Op welke manier word jij in je essentie geraakt, zittend op dat bankje, turend naar buiten, met de muziek van Sohnarr als metgezel?

Sohnarr - Coral Dusk

Patricia Vanneste - voormalig (stichtend) lid van de band Balthazar - bracht in 2020, onder de naam van haar soloproject Sohnarr, het album Coral Dusk uit. Ze schreef en nam alle muziek op tijdens een soloreis door Zweden en Noorwegen, waarbij ze zich, van hut naar hut trekkend, volledig afzonderde om te versmelten met de natuur. Haar zelfbewustzijn vervaagde en ze vond de essentie waarnaar ze op zoek was. De creatieve bron binnenin kreeg vrij spel, met een beklijvend muzikaal debuut als resultaat.

Een rondreizende installatie

De Sjel werd bedacht door Patricia Vanneste, en ontworpen in samenwerking met architect Sam De Bock, nadat ze besefte geen betere concertzaal te kunnen vinden voor haar muziek dan temidden van de natuur. Een architecturaal uitgepuurd paviljoen, een shelter die versmolten lijkt met de omgeving dankzij de spiegelende wanden. Je kan er schuilen, jezelf vergeten en versmelten met het omliggende landschap. Je kan er rustig plaatsnemen en Coral Dusk integraal beluisteren. Een plaats waar afzondering en verbinding hand in hand gaan onder invloed van muziek en de helende kracht van de natuur.

Stap gewoon binnen, zet je neer en neem de tijd om je te laten meevoeren door de muziek en de omgeving.

Locatie: site CC De Ververij, Wolvestraat 37
Open op aanvraaginfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Anton Coene