Schenk je oude laptop!

laptop doneren

Maak van je hardware heartware !

Uit de bevindingen van het recent goedgekeurde "Armoedebeleidsplan" blijkt dat de digitale kloof een enorme uitdaging vormt. Heel wat zaken gebeuren immers digitaal: afstandsonderwijs, digitale dienst- en hulpverlening, informatie opvragen enz… Voor kinderen en gezinnen die het financieel niet zo breed hebben, dreigt een digitale kloof. Voor hen is het immers extra moeilijk om een laptop en een internetverbinding te bekostigen. Door de coronacrisis dreigt die digitale achterstand nog te versnellen.

Daar wil het project Maak van je hardware heartware! van de "vzw Ondernemers voor een Warm België" iets aan doen. Het Lokaal Bestuur Ronse gaat met hen een samenwerking aan.

De vzw verzamelt bij bedrijven en gezinnen laptops in die nog werken maar niet meer gebruikt worden. De organisatie controleert elke binnengebrachte laptop en zet nog goed functionerende toestellen weer helemaal in orde. Bij elke laptop hoort ook een muis en een draagtas. Het in orde brengen van die laptops gebeurt met de steun van Telenet en de Vlaamse overheid. De stad voorziet extra budget om ook elke laptop van een Office licentie te voorzien.

Deze ingezamelde laptops worden door het Lokaal Bestuur Ronse ter beschikking gesteld aan kwetsbare kinderen en gezinnen in de stad om de digitale kloof te dichten. Het Sociaal huis (OCMW) zal instaan voor de verdeling van de laptops in 2022.

Het stadsbestuur hoopt in Ronse 75 laptops te kunnen inzamelen en te verdelen.

Heb jij nog een oude laptop die je niet meer gebruikt?

Laptops doneren gaat niet alleen makkelijk en snel, maar ook veilig. De laptops worden ingezameld met alle respect voor jouw data en privégegevens. Daarom zorgt de vzw ervoor dat alle gegevens op jouw laptop(s) veilig worden gewist. 

Heb jij nog een laptop die niet meer wordt gebruikt? Doneer dan snel!

Het kan heel simpel volgens deze twee stappen:

  1. Registreer je laptop via Laptops Doneren (ovwb.be)
  2. Breng hem daarna gewoon binnen in één van de locaties in Ronse:
  • JBC Ronse : César Snoecklaan 50, 9600 Ronse
  • Center Derco Systems : Peperstraat 37, 9600 Ronse
  • Standaard Boekhandel : Peperstraat 24-26, 9600 Ronse 

Wanneer je meer dan 10 laptops doneert, kan de vzw deze ter plaatse ophalen. Geef daarom ook zeker het adres door.

>> Meer info: Gelijke digitale kansen voor iedereen (ovwb.be)