Ronse wint (opnieuw) Hospitality Award 2018

Uitreiking hospitality award

Klantvriendelijkste winkelcentrum

Op 26 november 2018 mocht de stad Ronse voor de tweede keer de Hospitality Award in ontvangst nemen voor de categorie ‘Klantvriendelijkste winkelstraat/centrum’ van Vlaanderen. Ook in 2017 ontving de stad deze erkenning. De Hospitality Awards werden voor de 11e keer georganiseerd.

De award is het resultaat van de dagelijkse inzet door de handelaars- en horeca uitbaters, initiatieven ter bevordering van het ondernemerschap en de samenwerking tussen stad en de retailers. Marketing- en communicatiebureaus hebben Ronse aan de hand van mystery calls, mystery shopping en website- en facebookcontrole gequoteerd. De stad kreeg ook bezoek van een jury die het handelscentrum bezocht en schepen voor lokale economie, Brigitte Vanhoutte, heeft bevraagd over de initiatieven, evenementen en de ondersteuning ter promotie van de lokale handel.

De mystery shopping werden uitgevoerd bij 10 retailhandelszaken en bij 10 horecazaken, gespreid over gans het grondgebied van Ronse. De stad behaalde hiervoor een score van 80%. Voor de mystery calls werden ambtenaren van de stad Ronse gecontacteerd. Ronse haalde hier eveneens een score van 80%. De jury was positief na het plaatsbezoek aan de stad en wist vooral de veranderingen in de stad en de inspanningen op lokaal vlak te waarderen. De gezelligheid in de straten en de moderne uitstraling van de stad zijn volgens de jury de troeven van de stad. De jury wist ook de actuele en uitgebreide info op onze vernieuwde website te appreciëren. Voor het jurybezoek kreeg de stad een mooie score van 91%. De totaalscore voor de 3 onderdelen van het onderzoek bedraagt dus 83,6%.

De stad wenst uiteraard de talrijke handelaars, horecazaken en de middenstandsverenigingen te bedanken voor hun dagelijkse inzet en enthousiasme dat nu voor de tweede maal beloond wordt met deze award.