Ronse FairTrade Gemeente

FairTradeGemeente

Ronse, de 36ste FairTrade Gemeente
in Oost-Vlaanderen

Op zondag 10 december vierde Ronse dubbel feest: de Wereldwinkel bestaat 10 jaar én men nam de titel FairTrade Gemeente in ontvangst.

Als FairTrade Gemeente toont Ronse aan dat zowel het bestuur als haar inwoners, ondernemingen en verenigingen eerlijke handel en lokaal en duurzaam geproduceerde voeding hoog in het vaandel dragen. De Ronsenaren proefden zelf dat eerlijke handel ook lekker is tijdens het jaarlijkse FairTrade Ontbijt en een (h)éérlijke kroegentocht.

FairTradeProvincie

Ronse is intussen de 36ste FairTrade Gemeente in Oost-Vlaanderen. De Provincie geeft zelf het goede voorbeeld en is sinds 12 mei 2016 FairTrade Provincie. De Provincie koopt fairtradeproducten aan en sensibiliseert het eigen personeel. Daarnaast begeleidt ze de gemeenten bij het behalen van de titel. Dit kan gaan van het verstrekken van advies, begeleiding op maat tot concrete tips en inspiratie bij het realiseren van de 6 campagnecriteria.

Meer weten over de fairtradecampagne?
Meer weten over de campagne FairTrade Gemeente en hoe de Provincie Oost-Vlaanderen deze campagne ondersteunt? Neem dan contact op via mondialesolidariteit@oost-vlaanderen.be.