Ronse blokt...

15/05 > 01/07
Beeld Ronse Blokt

Zoek je een plek om samen te blokken?

De examens staan opnieuw voor de deur. Een tijd van studeren, ontspannen en weer studeren… Jammer genoeg heeft niet elke student thuis een geschikte plek om te studeren. Zeker niet in coronatijden waarin ook heel wat ouders telewerken en veel van de klassieke blokplekken de deuren sluiten.

Het Lokaal Bestuur Ronse voorziet daarom in samenwerking met Lejo Ronse in enkele unieke studeerplekken om tegemoet te komen aan de stijgende vraag bij de Ronsese studenten naar veilige, rustige en geschikte plekken om (samen) te blokken. Zo is iedere student  vanaf maandag 17 mei welkom in sporthal ’t Rosco en vanaf dinsdag 25 mei in het Open Huis (Brouwerij Dekeyser in de Priestersstraat). (Uren zie verder).

Inschrijven en reserveren verplicht 

Geïnteresseerden kunnen de beschikbare plaatsen snel raadplegen via de webshop (op de website van stad Ronse) en direct voor zichzelf een studieplekje reserveren. Omwille van de geldende coronamaatregelen is deze registratie verplicht, en moet je de ontvangen  bevestigingsmail (of je ID-kaart) bij hebben bij het aanmelden. Bij het binnen- en buitengaan van de studeerruimte is het dragen van een mondmasker verplicht. Aan de studeertafel zelf mag het mondmasker uit.

Het Lokaal Bestuur Ronse wil hierbij de studenten op een coronaveilige manier verwelkomen en subtiel in de watten te leggen, zonder de focus op het studeren te verliezen : comfortabele omgeving, tafels op de juiste hoogte, goede stoelen, wifi, stroomvoorziening, e.d. In de mate van het mogelijke wordt er (gratis) koffie, thee en water aangeboden. Elke blokspot is ook voorzien van toezicht. Niet alleen om erop toe te zien dat het studeren in alle stilte kan gebeuren, maar ook om de coronamaatregelen op te volgen.

We wensen alle studenten van Ronse voldoende doorzettingsvermogen tijdens deze blok- en examenperiode, en we hopen dat ze hun inspanningen beloond mogen zien met deugddoende resultaten!

Blokspots in Ronse :

’t Rosco, Leuzesesteenweg 241:

  • maandag - vrijdag : van 8.30 tot 20 u. 
  • zaterdag - zondag: van 8.30 tot 15 u.

>> uitgezonderd zondagen 23 en 30 mei
>> tot en met donderdag 1 juli
>> onder toezicht van sportdienst Ronse

Brouwerij Dekeyser, Priestersstraat 13:

  • maandag - donderdag : 14 - 17 u. 
  • zondag van 14 - 17 u.

>> uitgezonderd maandag 24 mei (Pinkstermaandag)
>> tot en met donderdag 1 juli
>> onder toezicht van Lejo Ronse

Met Blokbreaks i.s.m. KunstAcademie Vlaamse Ardennen op 9, 16 en 21 juni. (Meer info zie facebook)

Reserveren via https://webshopronse.recreatex.be/Exhibitions/Overview