Ronse blokt...

studeren

In samenwerking met Lejo Ronse en TIO3

De examens zijn volop bezig (middelbaar onderwijs) of komen er aan (hogeschool & universiteit). Een tijd van studeren, ontspannen en weer studeren… Jammer genoeg heeft niet elke student thuis een geschikte plek om te studeren. Zeker niet in coronatijden waarin ook heel wat ouders telewerken en veel van de klassieke blokplekken de deuren sluiten.

Stad Ronse voorziet daarom in samenwerking met Lejo Ronse en TIO3 enkele unieke studeerplekken om tegemoet te komen aan de stijgende vraag bij de Ronsese studenten naar veilige, rustige en geschikte plekken om (samen) te blokken. Zo is iedere student nog tot en met woensdag 23 december welkom in zowel sporthal ’t Rosco als De Brouwerij (Priestersstraat). Vanaf 4 januari tot en met 15 januari kunnen studenten hoger onderwijs verder terecht in ’t Rosco. (Uren zie verder).

Geïnteresseerde studenten dienen wel vooraf in te schrijven om zo hun plekje te verzekeren. Dit kan via ronseblokt@ronse.be. Daarnaast moet iedereen een mondmasker dragen en de identiteitskaart op zak hebben om zich te kunnen registreren.

Ook TIO3 stelt deze blokperiode zijn locatie weer ter beschikking voor hogeschool- en universiteitsstudenten. Je kan er in alle rust studeren van maandag 21 december tot en met vrijdag 29 januari. (Enkel op weekdagen. Uren zie verder). Zij voorzien de nodige sanitaire maatregelen en vragen daarom om je vooraf te registreren via info@tio3.be. In TIO3 zijn de plaatsen beperkt tot max. 20 personen.

De stad wil hierbij de studenten op een coronaveilige manier verwelkomen en subtiel in de watten te leggen, zonder de focus op het studeren te verliezen : comfortabele omgeving, tafels op de juiste hoogte, goede stoelen, wifi, stroomvoorziening, e.d. In de mate van het mogelijke wordt er (gratis) koffie, thee en water aangeboden. Elke blokspot is ook voorzien van toezicht. Niet alleen om erop toe te zien dat het studeren in alle stilte kan gebeuren, maar ook om de coronamaatregelen op te volgen.

Veel succes aan alle studenten!

Blokspots stad Ronse, Lejo en TIO3 :

’t Rosco, Leuzesesteenweg 241:

  • maandag - vrijdag : 8.30 - 21 u. 
  • zondag van 8.30 - 13 u.

>> tot en met woensdag 23 december én van 4 tot en met 15 januari
>> onder toezicht van sportdienst Ronse

De Brouwerij, Priestersstraat 13:

  • maandag - donderdag : 14 - 17 u. 
  • zondag van 14 - 17 u.

>> tot en met woensdag 23 december
>> onder toezicht van Lejo Ronse

TIO3, O. Delghuststraat 60:

  • maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 8.30 - 17 u.
  • dinsdag: 8.30 - 19 u.

>> maandag 21 december tot en met vrijdag 29 januari

Reserveren