Radioprogramma voor senioren

Radio Mfm

Vlaamse Ardennen heen en terug

Vanaf 6 februari elke zaterdag van 10 tot 11 u. op radio Mfm

In coronatijden is het niet evident om senioren te bereiken. In de Seniorenadviesraad Brakel werd hierrond gebrainstormd: “Hoe brengen we het nieuws van de gemeente op een aangename manier tot bij onze senioren?”

Daaruit is het idee ontstaan om een radioprogramma te maken. Radio Mfm is hiervoor een geschikte zender. Deze heeft een groot bereik en veel mensen uit de omgeving beluisteren deze radio. Johan Persyn is de producer en presentator van een programma dat op zaterdag tussen 10 en 11 u. uitgezonden wordt op radio Mfm, dit vanaf 6 februari 2021 onder de naam "Vlaamse Ardennen Heen en Terug”.

Uit de titel kan je al opmaken dat alle gemeenten van de Vlaamse Ardennen hierbij betrokken worden. Elke week komt een andere gemeente aan bod met lokaal nieuws. De gemeente van de week levert iedere week een 20 tal titels van songs uit de jaren 60, 70, 80 en bezorgt ook allerlei informatie over wat er in de gemeente te gebeuren valt of nieuws dat interessant is voor de senioren. Tussen de liedjes komen er korte flashes hieromtrent. Het spreekt vanzelf dat ook Ronse als gemeente van de week geregeld aan bod zal komen. 

Marleen Haegeman, penningmeester seniorenadviesraad Brakel, is vliegende reporter en zal, in de gemeente van de week, een opname maken waarbij iemand geïnterviewd wordt.

Te beluisteren via www.radiomfm.eu

In Ronse is het programma niet op de radio zelf te beluisteren. De freequentie van Radio Mfm reikt niet tot in Ronse. Je kan wel online luisteren via onderstaande knop. Ook wordt de uitzending een week lang ter beschikking gesteld op www.radiomfm.eu, waar het makkelijk in één blok beluisterd kan worden op elk geschikt moment.

Luister Live

Radio Mfm is te beluisteren via FM 107.6 Regio Zottegem–Geraardsbergen / FM 105.6 Regio Brakel-Zwalm / FM 107.2 Regio Oosterzele-Sint-Lievens-Houtem.