Patrick Vervueren, Brecht Heytens, Jan Palinckx en Janes Zegers i.s.m. frieda | Dag 4

25/03
Dag 4

Vrijdag 25 maart - 20.30 u.

Locatietheater

“Light is a temporal phenomenon, arising from burning stars; a surprise in the darkness of space. Light is the greatest magic of all, as it is the source of all enchantment. Without light, no life. Without life, no creation, no art, no architecture, no vision, no expression." (Richard Rogers) 

Op dag 4 plaatst een god licht in het hemelgewelf. Op het einde van de 19de eeuw ontwerpen uitvinders de gloeilamp. Niet veel later verklaart een filosoof de god van het natuurlijke licht dood. In 2022 ondernemen een aantal mannen een seculiere reconstructie van dag 4 en gaan met moderne technologieën op zoek naar het goddelijke licht. 

Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren, beeldend kunstenaar Brecht Heytens en performancekunstenaar Janes Zegers creëren met een bouwpakket van staal, artificieel licht en wat niet nog allemaal ruimtes mét en vóór licht. Ze bouwen in uw bijzijn aldoor op-, om- en af, laten de omgeving transformeren en bieden het licht daarmee steeds wisselende invalshoeken om zich te manifesteren. In dit onophoudelijke handelen ontstaat een choreografie tussen mens en mechaniek; een spel met licht, lijnen, vlakken, kleur en perspectief; een beweging die refereert naar het natuurlijke licht; een sacrale ruimte waar licht als universele taal centraal staat. 

Het project situeert zich op het raakvlak tussen theater en beeldende kunst en wordt gepresenteerd als een lichtsculptuur met een theatrale spanningsboog.

Van en met: Patrick Vervueren, Jan Palinckx, Brecht Heytens en Janes Zegers
Productie: frieda
Met de steun van: maakleerplek en Cas-co Leuven, CC De Ververij Ronse, Stadsschouwburg Kortrijk, Signify, Stad Gent en de Vlaamse Overheid

Locatie: voormalige fabrieksruimte op de site van CC De Ververij - Wolvestraat 37 (aangepaste kledij noodzakelijk)
Prijs: € 12 / € 10 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 8 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie vanaf 15 december: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Ruud De Keyser