Par Hasard - Mira Bryssinck & Laura Vroom | A Pair of Socks

18/02
Par Hasard

Vrijdag 18 februari - 20.30 u.

Theater

‘A Pair of Socks’ vormt de eerste eigen productie van Par Hasard vzw. Laura Vroom en Mira Bryssinck onderzoeken in de voorstelling ‘A Pair of Socks’ de rekbaarheid van empathie. Wat is dat nu eigenlijk? Hoe is het om zonder empathisch vermogen te leven? Of juist een teveel aan empathie te voelen? Waar begint de empathie voor een ander en waar stopt die?

Vertrekkend vanuit persoonlijke anekdotes, gaan ze in gesprek met mensen die beroepsmatig geconfronteerd worden met de gevoelens van anderen (bv. hulpverleners, politici, leraren, politieagenten, filosofen, begrafenisondernemers). Welke rol speelt empathie binnen hun beroep en met welke dilemma’s weten ze zich daardoor geconfronteerd als mens? Daarnaast gaan de makers in gesprek met jongeren over wat empathie voor hen betekent.

De uitkomst van deze gesprekken resulteert in een ontroerende en grappige collagevoorstelling van personages, verhalen en bewegingen.

Concept, tekst, spel: Laura Vroom & Mira Bryssinck
Coaching: Arend Pinoy
Dramaturgie:
Mieke Versyp
Audiomontage: Marieke De Maré
Kostuum: Sietske Van Aerde
Techniek: Lennert Boots
Productieleiding: Fred Libert
Co-productie: De Grote Post, LAB Hasselt
Met ondersteuning van: Kopergietery, Stad Gent, De Vlaamse Overheid
Met dank aan: vzw De Bleekweide, Theaterbox, Museum Dokter Guislain, vzw Humain e.v.a., Sabam For Culture, deAuteurs

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 12 / € 10 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 8 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Tickets: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Covid Safe Ticket & mondmasker verplicht.

© Axel Himburg