Orlando Quintet | Komická Tragédie

12/03
Orlando Quintet

Zaterdag 12 maart - 20 u. 

Klassiek

Het Orlando Quintet bestaat uit fluitiste Marieke Schneemann, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, hoornist Ron Schaaper en fagottist Bram van Sambeek. Stuk voor stuk Nederlandse blazers die elk een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd.

Zo zijn ze o.m. solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en The Academy of St. Martin-in-the-Fields, hebben ze tal van belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziek Prijs, een Edison, de Philip Morris Kunstprijs en schitterden ze in de Gillet Oboecompetition & Gillet-Fox Bassooncompetition in de Verenigde Staten. Voorts zijn het ook hoofdvakdocenten aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg.

Al enige jaren werden ze afzonderlijk van elkaar uitgenodigd voor optredens tijdens het Orlando Festival (Kerkrade, Zuid-Limburg), voordat ze in 2008 besloten een kwintet te vormen en zich naar het geliefde Festival te noemen.

Hoe druk de individuele agenda’s van deze musici ook zijn, voor het Orlando Kwintet maken ze altijd ruimte: de eindeloze mogelijkheden die de combinatie van vijf blaasinstrumenten - elk met zijn eigen klanknuances, articulatie en expressiemogelijkheden - biedt, en de manier waarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer!

Met hun gebundelde klankrijkdom, virtuositeit, rijke ervaring en tomeloze energie brengen ze traditioneel én nieuw blaaskwintetrepertoire, alsmede eigenzinnige bewerkingen van grote strijkkwartetten, zinderend tot leven.

Programma: J. Foerster - Quintet op. 95 / P. Haas - Quintet op. 10 / A. Dvořák - Bewerking voor blaaskwintet van het strijkkwartet nr. 10, 'Slavisch'

Locatie: Zuidstraat 19
Prijs: € 16 / € 14 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 12 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie vanaf 15 december: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Marco Borggreve