Opnieuw asbest naar recyclagepark

asbest

Vanaf 14 juli kan je opnieuw asbestcement aanbieden.

Na de heropening van de recyclageparken op 7 april konden de inwoners geen asbestcement meer aanbieden. De FFP3 mondmaskers die nodig zijn voor de veilige behandeling van asbestcement werden aan de zorgsector geschonken in de strijd tegen het coronavirus. Voor particulieren gold er zelfs een verkoopverbod. Nu dat verkoopverbod is opgeheven en er geen tekort meer is aan mondmaskers in de zorgsector, kan de inzameling van asbestcement terug opgestart worden.

Breng enkel asbest mee!

Als je gebruik wil maken van de 200 kg. gratis asbest, breng dan niets anders mee bij je bezoek aan het recyclagepark. Verder moet je heel voorzichtig zijn met asbest. Het is een veel gebruikt maar mogelijk gevaarlijk materiaal. Verpak het materiaal liefst in doorschijnende folie.

Asbest ophalen aan huis : € 40 voor totaalpakket

Je kan trouwens ook asbestgolfplaten aan huis laten ophalen. Je kan vooraf een inzameling aanvragen op de IVLA-infolijn 0800 90 270. De asbestplatenzak en de bijhorende preventiekit worden vooraf aan huis geleverd zodat je veilig de geplande afbraakwerken kan uitvoeren. Nadien kan je de volle platenzak aan huis laten ophalen. Voor dit totaalpakket betaalt de inwoner 40 euro. De eerste inzameling is gepland op 10 september. 

Wil je als particulier of zelfstandige zelf asbestplaten of – tegels wegnemen? Neem dan altijd de juiste voorzorgsmaatregelen. Doe dat zowel voor, tijdens als na het verwijderen.
Meer info : https://www.ovam.be/asbest-zelf-verwijderen 

Meer info: