Openingsfeest CC De Ververij

07/09
Briskey

Zaterdag 7 september

CC De Ververij zet het nieuwe cultuurseizoen 'Najaar 2019' in met een bruisend openingsfeest op 7 september! Verwacht je aan een dag boordevol (kinder)animatie, optredens, een DJ set & foodtrucks.

Programma:

14 - 18 u. - Wervelende cultuurnamiddag met animatie voor jong en oud - gratis toegang

'Stelling - Een man verliet een keer zijn huis' - Theatertoren Comp. Marius
'Stelling' is een steigerconstructie waarop je wordt uitgenodigd om te genieten van een luisterspel via een individuele veiligheidshelm met ingebouwde hoofdtelefoon. ‘Een man verliet een keer zijn huis’ is een luisterspel van 15 minuten, atypisch en tegendraads. Vanaf 9 jaar.

'Dans Me' - Ultima Thule
Een reus om aan deel te nemen... 'Dans Me' is een theaterinstallatie voor kinderen en volwassenen.

'Rode Aarde' - Puurlain
Samen een droomwereld creëren... samen dromen, samen spelen. Een stukje klei voor een wereld vol verbeelding en fantasie. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

'Odelle'
Het mooiste, kleinste en leukste busje van het land. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

18 u. - Briskey 

Naast brouwer, auteur en docent muziekgeschiedenis is Gert Keunen ook muzikant. Met Briskey maakt hij al sinds 1999 een broeierige synthese tussen jazz en elektronica: muziek met een hoog soundtrack-gehalte die evenzeer sterk kan grooven, sferisch, melancholisch maar ook stimulerend en pulserend. Muziek als verleiding, eens te meer. Op het podium is Briskey een hechte liveband, met gerenomeerde muzikanten zoals Bart Maris (trompet/Flat Earth Society), Nicolas Roseeuw (sax/ De Dolfijntjes), Isolde Lasoen (drum/ Daan), Tim Vandenberg (contrabas), Sara Gilis (Fender Rhodes) en Dorona Alberti (zang/ Gare Du Nord). Na vier cd’s (waaronder Before During After), een bigbandproject en concerten in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Griekenland, was het een hele tijd stil rond de groep. Maar nu zijn ze er weer. En Ronse heeft de primeur!

19.30 - 21 u. - Knotsgek interactief improvisatietheater!

Seizoensopener vol onvoorziene omstandigheden. Acteurs, muzikanten en tekenaars gooien de trossen los en zetten CC De Ververij op koers. Hou ze nu maar eens tegen. Een theatervoorstelling om mee te lachen wordt afgewisseld met drijvende jazz. Improvisatie in 3 disciplines waar de brokken van af vliegen. Uw suggesties wijzen de weg. Komt dat zien!

21 u. - PAARD. 

Het Gentse trio PAARD. bestaat uit Wim TJ Segers op vibrafoon (Compro Oro, FES), Owen Perry Weston op bas (Coely) en Sigfried Burroughs op drums (Kapitan Korsakov). Hun wonderlijke muzikale mishmash strekt zich uit tussen de grens van alternatieve hip hop, groovy funk flows en genereuze elektronische texturen waarin ze vaak het traditionele vibraphone geluid muteren om hun eigenzinnige, excentrieke maar vooral positieve sfeer te creëren. De band verscheen begin 2019 op de Belgische jazzscene.

22 u. - Compro Oro - Bombarda: Psycho Etno Party Music

In 2015 lanceerde het Gentse latin jazz collectief Compro Oro de bijzonder aanstekelijke debuutplaat Transatlantic. Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten later komt de band met een nieuw wapenfeit ‘Bombarda’, een vierledig meesterwerk waarin ze nog dieper graven in muzikale tradities uit diverse windstreken, deze injecteert met een goeie scheut op de heupen werkende grooves en ze hult in een psychedelisch jasje. Verwacht u niet aan een vrolijke salsabende met kortgerokte danseressen in een ‘noche caliente’-sfeer, cuba libre’s en Havaanse sigaren. Compro Oro is een groep muzikale omnivoren met een voorliefde voor donkere smaken, gefermenteerd in de kelders van groezelige achterbuurten... Een track als ‘Miami was a nice place in the 80s’ neemt je mee naar een zweterige strandbar, terwijl ‘Ababa Boogie’ en ‘Greetings from the colony’ voelen als een jungletocht op LSD. Of: a twang-American, psychedelic underground road trip to Africa, the Middle East and the Americas.

23 u. - DJ Set Rijmenants & Verleyen

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: All-in ticket vanaf 18 u. inclusief drankje: € 20 / € 18 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse