Openingsfeest CC De Ververij

07/09
affiche openingsfeest CC De Ververij

Zaterdag 7 september

CC De Ververij zet het nieuwe cultuurseizoen 'Najaar 2019' in met een bruisend openingsfeest op 7 september! Verwacht je aan een dag boordevol (kinder)animatie, optredens, een DJ set & foodtrucks.

Programma:

14 - 18 u. - Wervelende cultuurnamiddag - gratis toegang

Cultuurplezier voor het hele gezin, met o.a.:

'Dans Me' - Ultima Thule
Een reus om aan deel te nemen... 'Dans Me' is een theaterinstallatie voor kinderen en volwassenen.

'Rode Aarde' - Puurlain
Samen een droomwereld creëren... samen dromen, samen spelen. Een stukje klei voor een wereld vol verbeelding en fantasie. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

'Odelle'
Het mooiste, kleinste en leukste busje van het land. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

En verder: steltenlopers, bellenblazers ...

18 u. - Briskey 

Naast brouwer, auteur en docent muziekgeschiedenis is Gert Keunen ook muzikant. Met Briskey maakt hij al sinds 1999 een broeierige synthese tussen jazz en elektronica: muziek met een hoog soundtrack-gehalte die evenzeer sterk kan grooven, sferisch, melancholisch maar ook stimulerend en pulserend. Muziek als verleiding, eens te meer. Op het podium is Briskey een hechte liveband, met gerenomeerde muzikanten zoals Bart Maris (trompet/Flat Earth Society), Nicolas Roseeuw (sax/ De Dolfijntjes), Isolde Lasoen (drum/ Daan), Zjef Van Steenbergen (contrabas), Tom Verschoore (trombone), Sara Gilis (Fender Rhodes) en Dorona Alberti (zang/ Gare Du Nord). Na vier cd’s (waaronder Before During After), een bigbandproject en concerten in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Griekenland, was het een hele tijd stil rond de groep. Maar nu zijn ze er weer. En Ronse heeft de primeur!

19.30 - 21 u. - Knotsgek interactief improvisatietheater Diepmassief / Improcessie: 'Ik hou van apekool'

We trekken een vers blik apekool open en schroeien uw lachspieren boven roodgloeiende onzin. Diepmassief serveert improvisatie van theater, muziek, beeldende kunst en poëzie van het onzuiverste water. Ronse komt dat zien. Uw cultuurseizoen is pas begonnen, en nu al om zeep.

21 u. - PAARD. 

Het Gentse trio PAARD. bestaat uit Wim TJ Segers op vibrafoon (Compro Oro, FES), Owen Perry Weston op bas (Coely) en Sigfried Burroughs op drums (Kapitan Korsakov). Hun wonderlijke muzikale mishmash strekt zich uit tussen de grens van alternatieve hip hop, groovy funk flows en genereuze elektronische texturen waarin ze vaak het traditionele vibraphone geluid muteren om hun eigenzinnige, excentrieke maar vooral positieve sfeer te creëren. De band verscheen begin 2019 op de Belgische jazzscene.

22 u. - Compro Oro - 'Suburban Exotica: Lalibela' (nieuwe CD!)

In 2015 lanceerde het Gentse latin jazz collectief Compro Oro de bijzonder aanstekelijke debuutplaat Transatlantic. Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten later komt de band met een nieuw wapenfeit ‘Bombarda’, een vierledig meesterwerk waarin ze nog dieper graven in muzikale tradities uit diverse windstreken, deze injecteert met een goeie scheut op de heupen werkende grooves en ze hult in een psychedelisch jasje. Verwacht u niet aan een vrolijke salsabende met kortgerokte danseressen in een ‘noche caliente’-sfeer, cuba libre’s en Havaanse sigaren. Compro Oro is een groep muzikale omnivoren met een voorliefde voor donkere smaken, gefermenteerd in de kelders van groezelige achterbuurten... Een track als ‘Miami was a nice place in the 80s’ neemt je mee naar een zweterige strandbar, terwijl ‘Ababa Boogie’ en ‘Greetings from the colony’ voelen als een jungletocht op LSD. Of: a twang-American, psychedelic underground road trip to Africa, the Middle East and the Americas.

Op 18 oktober verschijnt het nieuwe album van Compro Oro ‘Suburban Exotica’ op het label SDBAN, een samenwerking met percussionist Joachim Cooder (jawel, zoon van Ry Cooder!). Op dit album gaat Compro Oro nog een stap verder, en gooit de band ook oriëntaalse kruiden in de mix. De plaat werd geproducet door keyboardspeler Dijf Sanders, die de tracks een knisperend, helder randje gaf. In juni werd als zonnige voorproever de single ‘Lalibela’ gelanceerd. Ronse krijgt op 7 september, in primeur, alvast enkele nummers van het nieuwe album te horen!

23 u. - DJ Set BeFunkelaized

Tom Rijmenants en Dimitri Deman, aka dj set BeFunkelaized, sluiten het openingsfeest in stijl af en laten je dansend de nacht inzetten met hun funk en soul muziek!

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: All-in ticket vanaf 18 u. inclusief drankje (staande concerten): € 20 / € 18 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse