Open call - Eigen Kweek

Open call - Eigen Kweek

Voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders

Ben je een podiumkunstenaar en ben je minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector? Heb je als maker een sterk idee voor een eigen podiumproductie in 1 van volgende disciplines of een mengvorm ervan: (muziek)theater, performance of circus?

Heb je een link met de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen, Oost- of West-Vlaanderen?

Of...  Ben je geen maker, maar heb je de ambitie om in de culturele sector uit te groeien tot zakelijk leider en wil je échte ervaring opdoen door samen te werken met startende podiumkunstenaars? Ben je zelf ook minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector?

Schrijf je in voor Eigen Kweek!

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject van 55 cultuurcentra voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Het traject vindt plaats in vier provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maak je met deze productie een tournee rond de cultuurcentra in de vier deelnemende provincies (10 à 14 speeldata). En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

De open call loopt tot woensdag 30 november 2022 middernacht.

Alle info vind je hier.