Oost-Vlaanderen verbiedt fuiven

fuiven

Update : dinsdag 23 november 2021

Oost-Vlaanderen verbiedt de komende vier weken fuiven en dansfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. Het gaat vooral om feesten van jeugdverenigingen of sportclubs. Privéfeestjes thuis of eetfestijnen mogen wel nog georganiseerd worden, maar gouverneur Carina Van Cauter roept op om ook daar strikt de bestaande coronamaatregelen te volgen.

Vorige week vrijdag werd op het provinciale crisisoverleg door de Oost-Vlaamse gouverneur beslist om fuiven aan banden te leggen. Het verbod werd uiteindelijk als volgt geformuleerd : "Het inrichten door organisatoren van wie dit niet tot de normale programmatie en opdracht behoort van publiek toegankelijke fuiven, feesten en evenementen met als hoofddoel het afspelen van (elektronisch versterkte) muziek en dansen, is niet toegelaten."

Zoals uit de omschrijving blijkt kunnen danscafés, concertzalen… hun werking binnen de krijtlijnen van het KB verder zetten, maar wordt een fuif georganiseerd door bijvoorbeeld een jeugdvereniging of sportclub de komende vier weken onmogelijk.

Het besluit gaat in vanaf vrijdag 26 november tot en met 26 december 2021.

Meer info op de website van de gouverneur van Oost-Vlaanderen : https://www.gouverneuroost-vlaanderen.be/