Noah Vanden Abeele | HORIZON

27/10
Noah Vanden Abeele

Vrijdag 27 oktober - 20.30 u.

(Neo)klassiek 

Met zijn tweede album ‘HORIZON’ (V2 Records Benelux) keert Noah terug naar zijn roots. Toen hij alleen piano speelde voor zichzelf in Ronse(!), in alle vrijheid. In ‘HORIZON’ brengt Noah zijn klassieke kennis samen met zijn oude liefde, elektronica. Waardoor dromerige piano solo afwisselt met zinderende nummers met strijkers. Hij voegt ook het meeste intieme instrument toe; zijn eigen stem. Het resultaat balanceert tussen fragiel en innemend, eenvoud en meervoud. Kortom, ‘HORIZON’ is eerlijk, warm, … en magisch.

Noah speelde reeds live op noemenswaardige plaatsen zoals Flagey Piano Days, de Mainstage van Gent Jazz, Het Concertgebouw Amsterdam en verschillende Belgische concertzalen. Naast het componeren deelt Noah zijn spitsvondigheid en improvisatietalent ook met andere kunstdisciplines. Hij is reeds een decennium lang één van de vaste pianisten bij het Koninklijk Filmarchief ‘CINEMATEK’ te Brussel waar hij improviseerde op meer dan 600 stille films.

“Er zijn in dit genre weinig pianisten die zo een gevoel kunnen overbrengen, die zoveel beelden kunnen opwekken en die zo een hart doen smelten.” (Knack Focus in 2019)

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26 jaar, 55+) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Tickets: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Alexander Popelier