Nieuwe inspraakperiode Rond Ronse

Rond Ronse

Nieuwe inspraakperiode gestart op 12 januari

Op 12 januari werd een nieuwe inspraakperiode opgestart binnen het proces Rond Ronse. Meer dan een jaar van studiewerk, gesprekken met burgers en overleg met organisaties werd door het team gebundeld in een tweede scopingnota. Daarin komen de overgebleven alternatieven voor de N60 én een zoekzonekaart voor de bebossingsplannen in de regio uitgebreid aan bod. Nog tot 12 maart kan jij al jouw aanvullingen, suggesties of bedenkingen via officiële weg met hen delen.  

Brochure in jouw brievenbus

Team Rond Ronse wil iedere inwoner in de streek rond Ronse zo goed mogelijk informeren over deze tweede scopingnota. In een brochure wordt toegelicht welke mogelijke oplossingen nog op tafel liggen en hoe het landschap in de streek kan versterkt worden. Je leest er alles over in de brochure die eerstdaags in de brievenbus valt. Heb je toch geen exemplaar ontvangen, dan je kan de brochure via onderstaande knop digitaal raadplegen of kom er gerust één afhalen aan het onthaal van het stadhuis. 

>> Lees hier de brochure

Digitale gesprekstafels voor al jouw vragen

Omdat je misschien nog vragen hebt bij de tweede versie van de scopingnota, organiseert Team Rond Ronse digitale gesprekstafels. Zo kan jij je vragen stellen aan de experts over de overgebleven mobiliteitsoplossingen of de zoekzonekaart die de bebossingsplannen in de regio samenvat. Voor landbouwers worden er gesprekstafels op maat georganiseerd. Schrijf je in voor één van de digitale gesprekstafels in januari en februari via de knop hieronder.  

>> Ik schrijf me in voor de gesprekstafels

Fietssnelweg tussen Ronse en Oudenaarde

Om Ronse, Maarkedal en Oudenaarde vlotter en veiliger bereikbaar te maken voor de fietser, wordt er een nieuwe fietssnelweg gepland. Deze fietsverbinding zal zoveel mogelijk de spoorlijn volgen, met een comfortabele breedte van vier meter. Team Rond Ronse onderzoekt nu hoe die fietssnelweg precies aangelegd moet worden, samen met alle betrokken partijen. Als alles goed gaat, wordt de aannemer die de fietsverbinding zal aanleggen, eind 2022 gekozen.  

>> Ontdek meer over de fietssnelweg

Voor meer informatie kan je terecht op www.rondronse.be.